Välkommen till We Are Poetry!

//Välkommen till We Are Poetry!

We Are Poetry på Frilagret!

We Are Poetry är ett nytt initiativ anordnat av ett par tonåringar i Göteborg, i syfte om att sprida intresset för poesi bland ungdomar i hela Sverige, men främst i Göteborg.  Den 21/9 håller de i en poesikväll på Frilagret för alla som vill dela sina dikter, få tips och råd, skriva egna dikter eller läsa andras, eller bara sitta och lyssna på poesi.

Vi träffade Sara Nihad som är med och arrangerar We Are Poetry. Följ dem gärna på Instagram (länk öppnas i ny flik)!

Berätta om ditt event! 

– Evenemanget heter We Are Poetry och är en poesikväll för ungdomar i Göteborg, som fungerar som en uppstart för en ny ungdomspoesiklubb med samma namn! Det är en kväll där unga kan komma för att skriva, läsa eller lyssna på poesi, oavsett om man är nybörjare eller har skrivit i flera år. Vi kommer ha en öppen scen hela kvällen och på borden finns papper och penna, allt som en poet kan behöva. Poesi-kvällen är ett “casual” event där man kan träffa nya människor, få tips och råd från andra ungdomar, eller bara hänga med sina vänner och njuta av en liten fika!

Vem är du? 

– Jag är 17 år och har älskat poesi sedan mellanstadiet! Men jag började inte skriva på riktigt förrän jag fick inspiration av min bästa vän. Jag läste hennes poesi och blev inspirerad till att själv börja skriva. Jag kommer alltid vara tacksam för det, för poesi har hjälpt mig med mina känslor, min personliga problem och bekymmer. Därför tycker jag att det är viktigt att andra ska få samma chans, särskilt ungdomar i min ålder som oftast har svårast att uttrycka sig själva.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Har arbetet med eventet påverkat dig?

– Det har fått mig att våga komma ut mer med min poesi och ge mig modet att försöka öppna upp och hjälpa andra! Det här arbetet har gett mig ett nytt intryck på hur man kan hantera såna här större saker, något som kan vara väl förberedande för arbetslivet. Det kan vara bland det svåraste men roligaste jag gjort på länge!

Vad betyder skapandet för dig?

– Det är ett sätt för mig att släppa lös mina känslor. Vissa skriver låtar, andra kanske gör filmer, jag skriver poesi. Poesin har som sagt hjälpt mig genom svåra tider, det har varit en utväg, ett sätt att tömma min själ på de känslor som tynger ner mig. Därför är poesin en väldigt viktig del av mitt liv.

Varför valde du att vara på Frilagret?

– Frilagret är en organisation som jag kan lita på. De riktar sig mot ungdomar i min ålder och gör det möjligt för oss att följa våra ambitioner, oavsett vart man kommer ifrån och hur mycket pengar man har i fickan.

Har du tips till någon som vill arrangera?

– Tveka inte! Våga göra allt du kan för att det ska bli bra för dig! Planera riktigt bra, redan innan du hyr lokal, men var redo på att förändringar kan ske. Gör affischer, flygblad, gå ut på sociala medier, allt möjligt för att nå ut med ditt evenemang! Och kom ihåg, det kan vara svårt att göra allt detta själv, så det är alltid skönt att ha en kompis vid sin sida.

2018-09-27T11:04:05+00:00