Teaterdags!

//Teaterdags!

Den 24/5 är det dags för Rödsprängda ögon i mörkret som lyfter och belyser ämnet som är så aktuellt just nu; kvinnlig utsatthet, idealet och normen kring hur en tjej ska vara.

Vi ställde arrangören Sarah Stenberg några frågor inför kvällen!

Berätta om dig och ditt konstnärskap!

– Jag har alltid varit väldigt driven att vilja förändra saker som jag brinner för. Och när jag började på Balettakademien här i Göteborg tog det verkligen fart att jag gjorde idé till verklighet då det är en väldigt uppmuntrande miljö och jag är omgiven av så många fantastiska och begåvade människor som alla är så bejakande till mina idéer jag har. Jag känner verkligen att det är något jag kommer vilja använda mitt konstnärsskap till i all framtid, att förändra och sprida budskap som är viktiga för mig.

Berätta om ditt arrangemang!

– Idén ”Rödsprängda ögon i mörkret” fick jag i julas när jag var hemma och funderade över höstens #metoo upprop. Jag kände att jag ville haka på det tåget och göra nått som kanske på nått sätt kan få andra kvinnor att våga kliva fram ur tystnaden och berätta nått de varit med om. Jag skrev på Facebooksidan vi har på skolan och frågade om tankar kring ämnet och fick in några hela historier och en hel del tankar som jag sen skrev ihop historier av. Så alla historier är baserade på verklighet! Vilket jag tycker är så starkt.

Film och foto tillhör arrangörerna

Har arrangemanget och resan till det betytt något för dig?

– Det här projektet har betytt så himla mycket för mig, alla tjejerna som med hela sina hjärtan bara gett sig in i detta med mig utan att tveka en sekund har gett mig så mycket styrka och mod. Det är också så mycket sånt runtomkring som händer när sån här gemenskap byggs. Vi har blivit ett sånt himla härligt och starkt gäng som klarar allt tillsammans, vilket jag vill tro kan förändra världen.

Varför valde du att vara på Frilagret?

– Jag fick höra om frilagret och tyckte det verkade så himla främjande. Ett ställe för unga arrangörer att få den hjälp man behöver och det har verkligen visat sig vara sant, det har känts så tryggt hela vägen.

Har du tips till någon annan som vill arrangera som du?

– Att bara tro på att dina idéer är bra, och viktigast av allt: var nyfiken. Ta hjälp, fråga människor du har omkring dig. Du kan få så mycket fantastiskt i möten med andra!

 

2018-09-27T11:05:31+00:00