Täljkaféet är igång!

//Täljkaféet är igång!

Viggo Stahle håller i Täljkafé i Frilabbet och med hans entusiasm blir onsdagarna så roliga.

Det är gratis och alla är välkomna!

Vad gör du när du inte håller i Täljkafé?

– På dagarna pluggar jag Ledarskap i Slöjd och Kulturhantverk på Göteborgs universitetet. Resten av dygnet hänger jag mest med mina två ettåriga barn. Jag ser fram emot att kunna lära dem allt jag kan.

Hur började du tälja?

– När jag fyllde fem fick jag en kniv av min mamma. Hon visade hur jag skulle använda kniven sen fick jag ett certifikat som gav mig tillstånd att använda kniv förutsatt att jag följde vissa regler. Nu vet jag lite mer om täljning och bryter mot reglerna varje gång jag täljer.

Vad täljer du just nu?

– Det stora täljprojektet just nu är att jag håller på att tälja en julkrubba. Det blir en ganska fri tolkning. Det kommer till exempel bli två Jesusbarn och änglarna kommer se ut lite som fiskar.

Varför borde folk komma till Täljkaféet?

– För att det är kul! Och för att det är väldigt tillfredsställande att få göra saker själv. Men framförallt för att det är kul!

2019-10-09T07:38:01+00:00