T-shirtbränna och vad är en workshop?

//T-shirtbränna och vad är en workshop?

Hej alla goa!

Ambassadörs-Lina här igen! Wow vilken helg vi haft här i Göteborg. En försmak på sommaren? Jag hoppas att ni alla fått lite sol på näsan… jag fick lite för mycket och rockar just nu en riktigt nice t-shirtbänna.

Veckan som gått

Förra veckan hade vi vårt sista Från Arr till Arr! som är en plattform vi ambassadörer 2018–2019 tagit fram. Det är en inspirations- och nätverksträff där ni får träffa människor från olika organisationer, föreningar och verksamheter. Vi vet hur svårt det kan vara att nätverka och våga bryta isen, Från Arr till Arr är ett sätt att sänka trösklarna och på så vis kan vi alla lära känna någon ny under kvällens gång och plötsligt blir avstånden till varandra inte lika långt. Det är alltså en blandad grupp med människor som möts och delar erfarenheter om att skapa – från idé till verklighet.

Fina samtal

Även denna gång hade vi fina samtal och en massa grymma och kul idéer. Vi skrattade och vi fikade. Vi hade ett panelsamtal där Female Legends, Kvinna till Kvinnas volontärgrupp i Göteborg, Verket och Street Games gästade oss. De delade med sig av vad sina verksamheter gör plus tips och trix på vägen från idé till verklighet. Ännu en gång fick vi träffa fantastiska människor och jag hoppas Från Arr till Arr kan fortsätta även när vår tid som ambassadörer är över. Har ni ännu inte kunnat delta och tycker det låter som ett grymt event? Kommentera inlägget på sociala medier, så ska vi pusha ännu mer för att Från arr till arr ska bli återkommande.

Workshop

I förra veckans inlägg så skrev jag att jag skulle förklara vad är en workshop kan vara. Det är ett brett begrepp som jag tolkar på detta vis: du får instruktioner på något att göra, och så gör du det, ofta i grupp men det behöver nödvändigtvis inte vara en gruppuppgift. Haha! Jag vet inte om det makes sense men här är exempel:

När jag för några veckor sedan höll ett mini-Från Arr till Arr med Konstnärliga fakulteten och Konstkåren jobbade vi med post-its. Där brainstormade vi idéer, önskningar och viljor individuellt, för att sedan placera ut dem i en trädform som visade vilka ämnen och idéer som flest var intresserade av. Detta resulterade i att Konstkåren (en studentkår vid Göteborgs Universitet) ska anordna en middag med PechaKucha där studenterna kan lära känna varandra vid de olika skolorna.

Men en workshop skulle lika gärna kunna vara att pyssla födelsedags-kort tillsammans! Så en workshop är alltså ett annat ord för aktivitet.

Dags att planera!

Nu ska jag fortsätta med planeringen av kommande platser vi ska besöka innan terminen är slut! Njut av våren, ta hand om varandra. Vi hörs igen nästa vecka! Och kom ihåg, undrar ni något kan ni alltid skriva till mig på lina.lundberg@kultur.goteborg.se!

//Lina

Mer om ambassadörerna hittar du här!

Kommande datum för ambassadörerna (fler datum kommer)

30 april kl. 16.30–20.30: Valborgsmässofirande i Slottsskogen tillsammans med Arena29
12 maj: Tynneredsdagen, mer info kommer i nästa inlägg
17 maj: Schillerska Kulturdagen

2019-04-24T08:31:43+00:00