Ravishing byrds till Frilagret!

//Ravishing byrds till Frilagret!

Workshop i burlesque!

Det känns trist att börja en text med att workshopen är fullbokad, men att Ravishing byrds kommer till Frilagret är något vi inte kan motstå att göra något mer av. Därför hade vi kontakt med Hannah och Caroline, som är en del av burlesquegruppen Ravishing byrds.

Hannah och Caroline heter de till vardags, men i burlesksammanhang kallas de för Dixie TilDawn och Ravennoir déAbsinthé. I somras var Ravishing byrds på Statement Festival och gjorde ett bejublat uppträdande. 2015 hade de en egen dokumentärserie på SVT. Lördag den 26 januari kommer de till Frilagret för att hålla i en burlesque-workshop. Deras workshops är en möjlighet att få lära sig mer om burlesk, utforska sin relation till sig själv och såklart – ha roligt. Här hittar du eventet på Frilagret, som ju tyvärr är fullbokat.

Väntelista

De har dock en väntelista du gärna får skriva upp dig på, maila då till ravishingbyrds@gmail.com och ange i ämnesraden att det är väntelista för workshop det gäller.

Vilka är Hannah och Caroline?

– Vi har burleskat sedan 2012 och showat i både Sverige och utomlands. Vi tycker att burlesk har varit ett sådant bra och roligt redskap gällande kroppsacceptans, gemenskap och feminism att vi vill att alla skulle få testa på burlesk och vara med om det själva, därför håller vi workshops!

Berätta om ert event!

– Put the U in burlesque är kort och gott en workshop i burlesk! Under tre timmar kommer deltagarna att få testa grundrörelser, öva på att ta plats, lära sig en koreografi och även testa på tassling om de vill. Vi arbetar för att workshopen ska vara ett tryggt rum och att alla ska känna sig välkomna och bekväma.

– I somras uppträdde vi i Göteborg på Statement Festival, vilket var alldeles fantastiskt! Vi blev peppade på att komma tillbaka och hålla workshop.

Varför valde ni att vara på Frilagret?

– Vi blev tipsade om Frilagret och efter att ha tittat på era lokaler och vad ni står för så var beslutet lätt att lägga vår workshop i era lokaler.

Har ni tips till någon annan som vill arrangera?

– Våga! Det kan vara läskigt i början, men planera noga och sedan bara kör. Det är kul.

 

 

 

 

Vad betyder skapande för er?

– För oss betyder det väldigt mycket att få kunna erbjuda workshops i burlesk och få människor att kliva utanför sin bekvämlighetszon. Vi vill skapa ett tryggt rum där en får vara som en är, får utforska sin kropp på ett nytt sätt och gå hem med en peppig känsla!

– Vi vill hälsa att vi är så peppade på att burleska med er! Det kommer bli grymt!

Foto: Privat

2019-01-16T08:48:45+00:00