Frågor & svar

//Frågor & svar
Frågor & svar2023-02-16T08:59:27+00:00

Här har vi samlat några vanliga frågor om Frilagret. Om du inte hittar svaret på just din fråga så tveka inte att kontakta oss! Mejla till frilagret@kultur.goteborg.se eller ring oss på 031-368 32 50.

Frilagret är ett ställe där unga mellan 13–30 år kan genomföra sina projekt och där alla åldrar är välkomna att besöka. Frilagret har även ett vegetariskt och veganskt kafé. Frilagret ligger i närheten av Järntorget, i Lagerhuset.

Frilagret ingår i Göteborgs Stads kulturförvaltning, med andra ord så är Frilagret är en del av kommunen.

Oftast kostar det ingenting. Det är de unga arrangörerna som bestämmer om de vill ta inträde eller inte. Som max får det kosta 50 kr att gå på något som händer på Frilagret.

Det kostar ingenting att arrangera på Frilagret. Som arrangör får du tillgång till våra lokaler utan kostnad. Är det en konsert står vi även för ljudtekniker. Frilagret har också alltid personal på plats under event.

Nej, Frilagret är en plats för kultur. På Frilagret kan unga personer mellan 13–30 år arrangera sina event, t.ex. konserter, workshops, föreläsningar m.m.

Nej, till Frilagret är du välkommen oavsett ålder. De flesta saker som arrangeras i huset har ingen åldersgräns vare sig uppåt eller neråt. Om du själv vill arrangera något på Frilagret vill vi gärna att du är mellan 13–30 år.

Nej, Frilagret är helt alkoholfritt. Ingen alkohol får drickas i lokalerna, det gäller i hela lokalen alltså även i t.ex. logen. Självklart är Frilagret även drogfritt. Vi gör inga undantag från den regeln.

Frilagret har mycket tydliga säkerhetsföreskrifter som alltid följs. Självklart finns tydligt markerade nödutgångar som kontrolleras före varje arrangemang. Vid större klubbar finns också anställd vaktpersonal på plats.

Självklart! Alla är lika välkomna på Frilagret och lokalen är tillgänglig med breda dörrar, ramper, stor toalett osv. Vi har även hörselhjälp. Om du vill läsa mer om detaljerna kring tillgängligheten kan du kolla i tillgänglighetsdatabasen.

Nej, vi hyr inte ut Frilagret utan här kan alla mellan 13-30 år själva arrangera sina event utan kostnad. Läs mer om hur det funkar på Frilagret här.

Ja, det går bra att använda nätverket som heter Goteborgfree.

Nej, det går bra att sitta i kaféet utan att köpa något. I kaféet kan du t.ex. ha möten, sitta och plugga eller något annat. Du får även ha med egen mat men vi kan dessvärre inte låna ut bestick och mikrovågsugn.

Javisst, vi har alltid veganska alternativ.

Kom och skapa vad du vill i vårt kreativa labb Frilabbet. Tisdagar, onsdagar, torsdagar samt lördagar är du välkommen att göra sådant som kanske inte går att göra hemma. Andreas är på plats för frågor och stöd. Du kanske vill måla, tälja, sy, klippa och klistra, virka, jobba med en skulptur eller experimentera. Då är vi den perfekta platsen! Klicka här för att komma till Frilabbets sida.

En blackbox är ett rum som har helt svartmålade väggar, golv och tak. Det betyder att när ljuset släcks så kan rummet bli i princip helt kolsvart (lite ströljus från nödutgångsskyltar går inte komma ifrån). Det kan t.ex. passa bra vid teaterföreställningar.

Ja, det går bra, så länge du är med hunden i “hörnan” som är längst in i vårt kafé.

Frilagret är en del av kommunen och får därför inte konkurrera med andra kaféverksamheter och måste därför hålla priserna på den nivån vi har. Vi är också måna om att vår personal får bra betalt för jobbet de gör, samt att vi arbetar med bra råvaror.