Mensen är här!

//Mensen är här!

Vi träffade Rebecka Hallencreutz som jobbar som organisationssekreterare på MENSEN – forum för menstruation, en förening som arbetar för att minska menstruationstabun och öka människors kunskap om mens.

Onsdagen den 25 april ska de har arrangemanget Hur har kulturella strömningar påverkat mensskyddsindustrin? på Frilagret!

Berätta om ert event!

– Vi har bjudit in den norska forskaren Camilla Mørk Røstvik, som är verksam vid University of St Andrews i Skottland, för att föreläsa om sin forskning kring den historiska kopplingen mellan kulturella strömningar och mensskyddsindustrin. Både innan och efter föreläsningen är Frilagrets verkstad öppen för menspyssel. Efter föreläsningen har föreningen ett litet soff-häng i Frilagrets kafé för alla intresserade, där vi berättar om föreningen, vad vi sysslar med och har för planer i framtiden. Det känns väldigt kul att bjuda in en internationell gäst som forskar på ett så intressant ämne! Det blir garanterat en lärorik föreläsning.

 

Varför valde ni att vara på Frilagret?

– Vi är en liten ideell förening med begränsade resurser, då är Frilagret perfekt som erbjuder bra och tillgängliga gratis lokaler så centralt!

Har du tips till någon annan som vill arrangera som du?

– Om du vill bjuda in en föreläsare är det bara att kontakta den. Det värsta som kan hända är att hen tackar nej!

Vad är ert nästa steg?

– Vi kommer fortsätta med föreläsningar och utbildningar för att sprida menskunskap till folk i alla åldrar! Håll utkik på våra sociala medier om du vill hålla dig uppdaterad om vad vi gör.

Hurra för mensen säger Frilagret! Läs mer om organisationen MENSEN här!

Bilderna tillhör organisationen MENSEN.

2018-09-27T11:07:58+00:00