Månadens arrangör: Viktoria Andersson

//Månadens arrangör: Viktoria Andersson

Kan design och mode skapas för alla? Avgör våra kroppar vilka kläder vi kan bära? Hur begränsad är vår syn på funktionalitet inom klädskapande? Dessa frågor ställde sig Månadens arrangör, Viktoria Andersson som är initiativtagare till workshopserien Fri Design som pågick i våras.

Kan du berätta om ditt arrangemang?
– I Fri Design fick vi som deltog professionell hjälp att skapa vår egen klädkollektion utifrån vår kropp och funktion. Det var allt i från att först skissa upp hur vi ville att plaggen skulle se ut, välja tyg till att faktiskt sy upp dem.

Hur kommer det sig att du arrangerade det?
– Jag har alltid älskat kläder och intresserat mig för modevärlden och vill i framtiden jobba som modedesigner. Men tyvärr innehåller modevärlden många normer kring hur man ska se ut. Jag som sittande har svårt för att hitta kläder som sitter snyggt på och det var därifrån jag kom på idén om att skapa mina egna kläder.

Varför på just Frilagret?
– Jag kom i kontakt med Frilagret i samband med att ni sökte ambassadörer, under min intervju pratade vi om att jag vill bli modedesigner i framtiden. Idén om Fri Design utvecklades därifrån och jag är jätteglad över att Frilagret trodde på mig och min idé och tacksam för all stöttning.

Vad för tips skulle du ge en person som aldrig arrangerat något innan?
– Var bara dig själv! Alla har någon slags begåvning och alla har sina förmågor, kör så det rycker!

Gå gärna in och läs Viktorias blogg om mode.

2017-08-26T14:00:14+00:00