Månadens arrangör: Robert Andersson

//Månadens arrangör: Robert Andersson

Amnesty är en organisation som de allra flesta känner till. De arbetar för mänskliga rättigheter i hela världen och är tongivande i både debatter och lägesrapporter som belyser dessa frågor. Lördagen 30/8 arrangerade Amnestymedlemmen Robert Andersson konsertkvällen Musik för mänskliga rättigheter hos oss på Frilagret. 

Kan du berätta om ditt arrangemang?
– Jag arrangerade en välgörenhetskonsert, tillsammans med vänner och bekanta som har band, till förmån för Amnesty International. Det var en konsert med väldigt varierande musik med ett indiepop/rock-band, en popduo, en vokaltrio och ett reggaeband som uppträdde.

Hur kommer det sig att du arrangerade Musik för mänskliga rättigheter?
– Den här konserten är en del av en större kampanj för Amnesty som jag bedriver under de närmsta året. Idén är att jag ska springa London Marathon i april för Amnesty och fram till dess ska jag försöka samla ihop 10 000 dollar. Jag har länge varit medlem i Amnesty och jag gillar dessutom utmaningar och att springa så jag tyckte det lät som ett schyst projekt! Kampanjen går att följa på  http://aivlm2015.gofundraise.com.au/page/RobertAndersson.

Varför på just Frilagret?
– Det var en kompis som tipsade mig om Frilagret och när jag kollade upp det så kändes det perfekt. Jag tycker att det är fantastiskt att det finns möjligheter för lokala band utan någon större ekonomi att finna en lokal där de kan ha en proffsig konsert med bra ljud och ljus utan att betala.

Vad för tips skulle du ge en person som aldrig arrangerat något innan?
– Mitt tips skulle vara att bara köra! Jag hade aldrig arrangerat något förut heller men Frilagret hjälpte mig med det mesta. En bra idé är också att ta lite hjälp från vänner för det är en del att tänka på när man ska arrangera en konsert. Men annars skulle jag säga att det är bara att göra det. Det var riktigt skoj!

Vi håller med! Det var en jätterolig kväll för ett jättegott ändamål. Robert är ett strålande exempel på någon som aldrig arrangerat något, men bestämde sig för att prova och upptäckte att det inte var så himla svårt trots allt. Som sagt – vi hjälper jättegärna till!

IMG_4566 IMG_4562

2017-08-24T16:07:53+00:00