Månadens arrangör: Misses mission

//Månadens arrangör: Misses mission

Månadens arrangör i april är Sigge och Havana, grundare av Misses mission. Den 8 april anordnar de för andra gången Djurens mässa på Frilagret för att sätta fokus på djurens rättigheter, något som de båda unga arrangörerna brinner för och gärna vill förmedla till andra.

Sigge och Havana känner varandra från skolan och startade i början av 2016 den ideella föreningen Misses mission. Under våren tog de kontakt med Frilagret och berättade om sin idé att anordna en mässa. Den första mässan hölls i september förra året och nu är det alltså dags igen.

Intervjun genomfördes i september 2016.

Kan ni berätta om Misses mission och Djurens mässa?

– Misses mission är en ideell förening som arbetar med att leta efter hemlösa och bortsprungna djur, vi delar också ut information om djurens rättigheter i samhället och arrangerar olika event för att sprida info, t.ex. Djurens mässa. I september 2016 anordnade vi Djurens mässa på Frilagret och vi har redan bokat in ett datum nästa år i april. På mässan kunde besökare få en gratis deo från Rosenserien, vi hade fått spons från dem. Gröna kassen var också på plats och bjöd på smakprov från sina matkassar. Det fanns en lekhörna för barn. Vi ordnade också en föreläsning som vi själva höll. På nästa mässa har vi redan bokat in tre föreläsare. Till nästa mässa hoppas vi på att få fler utställare och föreläsare, och det tror vi att vi kommer att klara för vi har redan en del inbokat!

Varför valde ni att vara på Frilagret?

– Det var det enda stället som var gratis. Och så var det i närheten. Vi tittade på en annan lokal också men den var mycket mindre. Och så kan man vara väldigt ung för att arrangera här! Jag (Sigge) sökte på lokaler och fick träffar som ”boka den här lokalen för 20.000kr”, men det gick ju inte. Men vi googlade på lokal för unga också och då hittade vi er.

Vilka tips skulle ni ge en person som aldrig arrangerat något innan?

– Gör din grej och var dig själv! Gör affischer om ni vill att det ska komma mycket folk och dela ut flygblad, vi delade ut på Centralstationen och Järntorget. Fråga släktingar, vänner och bekanta, de som känner en vill säkert komma. Planera i god tid! Gå ihop med en vän och anordna något tillsammans, och innan eventet kan man tramsa lite så kan man skaka av sig lite nervositet, och ta några djupa andetag. Det känns nog mindre läskigt om man anordnar med sin kompis. Det kan vara bra och lägga till lite roliga grejer som lättar upp stämningen. Sen är det inte så farligt för ni är ju snälla här på Frilagret.

Här finns en länk till Djurens mässa på facebook (öppnas i ny flik).

Här finns en länk till Misses mission på facebook (öppnas i ny flik).

2018-09-27T11:08:29+00:00