Månadens arrangör: Hänget

//Månadens arrangör: Hänget

Månadens arrangör i maj är Hänget, som ordnar häng för unga hbtqai+personer på Frilagret varje tisdag. Hösten 2016 ställde vi några frågor till en av arrangörerna, Linda Gustafsson som är ordförande och ledare för Hänget.

På bilden syns Linda tillsammans med Hanna, Emma och Midas som bildar Hängets styrelse.

Kan du berätta om Hänget?

Hänget är en ideell förening för unga hbtqai+personer upp till och med 30 år som arrangerar en mötesplats för unga hbtqai+personer och unga som funderar över sin könsidentitet och/eller sexuella identitet och vill träffa andra unga hbtqai+personer. Från januari 2016 har vi setts på tisdagar för att pyssla, snacka, spela spel och hänga tillsammans.

Varför valde du att vara på Frilagret?

Jag har arrangerat flera events på Frilagret tidigare och tycker det är så himla bra eftersom det är lättillgängligt på så många sätt; det mesta en behöver finns på plats, det är tillgängligt och inte minst kostar det ingenting. Att vi kunde få vara här kontinuerligt varje vecka med en fast tid gjorde mycket. Nu har vi tillgång både till Frilagret och till Arena29 om vi skulle behöva det, vilket är bra eftersom de olika lokalerna passar olika bra till olika aktiviteter.

Vad för tips skulle du ge en person som aldrig arrangerat något innan?

Kör på, planera väl och fundera igenom så många olika eventualiteter som möjligt men var inte rädd.

Nästa Hänget är den 16/5.

2017-08-26T14:05:06+00:00