Månadens arrangör: Göteborgs Förenade Ungdomar

//Månadens arrangör: Göteborgs Förenade Ungdomar

Månadens Arrangör är inga mindre än Frilagret-veteranerna Göteborgs Förenade Ungdomar (GFU). GFU är arrangörerna bakom bland annat Klubb Soda, en klubb som har lockat många unga under 18 år från olika stadsdelar till att mötas under samma tak. Nu på fredag 12 maj har de premiär för en helt ny klubb, Turn up Party. Vi ställde några frågor till grundarna av GFU, Rami Ghonaim, Mehrad Ahmadyan och Nima Ahmadyan.

Kan ni berätta om era arrangemang?
– Just nu försöker vi skapa ett kontinuerligt klubbkoncept för ungdomar mellan 14­17 år. Tanken med alla våra projekt är att skapa trygga, alkohol­ och drogfria mötesplatser för ungdomar där de kan ha kul samtidigt som de kan lära känna andra ungdomar från olika stadsdelar.

Varför arrangerar ni klubbar?
– Under våra ungdomliga dagar kände vi av en brist eller saknad av kontinuerliga aktiviteter och förebildsgestalter. Säkra mötesplatser och forum för ungdomar att ta del av var någonting sällsynt, men någonting som vi alltid har känt har varit oerhört viktigt. Många faktorer i dagens samhälle pressar våra ungdomar att växa upp för fort och kanske ta en del felsteg, vare sig det beror på tristess, sociala medier eller någonting annat tycker vi att det är tråkigt. Därför har vi skapat en förening och detta klubbprojekt. Genom att ha en alkohol­ och drogfri klubb där vår fokus ligger på säkerhet och ungdomarnas välmående, samtidigt som de får vara med och arrangera, får de arbetslivserfarenhet och får lära sig att ta ansvar samtidigt som de har kul.

Varför har ni valt att vara på Frilagret?
– Det är ingen hemlighet att Frilagret kämpar väldigt hårt med att bidra med kulturella och ungdomsdrivna evenemang. Vi har varit i kontakt med olika organisationer men Frilagret är en av få organisationer som verkligen har stöttat och trott på oss från början. Vi kände direkt att vi hade likadana tankar och idéer, därför har det aldrig varit någon tvekan om att det är just på Frilagret vi ska vara. Det har varit en väldigt givande relation där vi har hjälpts åt.

Vad skulle ni ge för tips till en person som aldrig har arrangerat något innan?
– Nu kommer det klyschiga: Våga! Idag finns det väldigt mycket hjälp man kan få från olika organisationer. Den svåra biten är att hitta modet och vara villig att jobba väldigt hårt. Man måste verkligen brinna för det, all ansvar ligger i en själv i slutändan och just för den anledningen måste man i grund och botten älska det man gör.

IMG_0345
Missa inte Turn up Party fredag 15 maj

/Christin, ambassadör på Frilagret

 

2018-09-27T11:10:22+00:00