Lajva på Frilagret!

//Lajva på Frilagret!

Kom och lajva!

Göteborgs Allmänna Lajvförening arrangerar vampyrlajvet Dead River Company. Att lajva är att få testa på att vara en annan person för en tid, utan att behöva repetera repliker som en gör i teater. När en dessutom får testa på att vara en annan varelse (som en vampyr) är det som att få en helt annan syn på sin egen verklighet. En kan få testa på att vara jätteläskig och jättefarlig, fastän en kanske är den snällaste människan i världen.

– Vi lajvar och arrangerar lajv för att vi tycker att det är ett spännande sätt att utforska världen på. Dessutom är det otroligt kreativt, eftersom vi både ordnar kläder, rekvisita och skriver historier och texter baserade på våra karaktärer och lajverfarenheter. Jag har aldrig lärt mig så mycket om mig själv som när jag började lajva.

Varför valde ni Frilagret?

– Vi valde att vara på Frilagret eftersom det finns så få häftiga lokaler mitt i stan som är tillgängliga för ungdomar. Det är riktigt roligt att få möjlighet att spendera en kväll mitt i stan, utan att behöva oroa sig för alkoholpåverkade personer ska komma och störa. Att dessutom få stöttning från personalen är otroligt värdefullt.

Har ni något tips till någon som vill arrangera?

– Om fler vill arrangera lajv så är Göteborgs Allmänna Lajvförening (GALF) en riktigt bra förening att vända sig till. Vi får så mycket stöttning från både våra medlemmar och vår styrelse. De hjälper till från första idén till det färdiga lajvet.

Vad är bäst på internet just nu? 😀

– Bäst på internet just nu är, och har alltid varit, söta katter 🐱

Välkommen lördag 20 april! Håll dig uppdaterad via eventet på Facebook (öppnas i ny flik)!

Foto: Privat

2019-04-18T08:31:15+00:00