Klädbytardag på Frilagret!

//Klädbytardag på Frilagret!

Klubb Impuls intar Frilagret!

Klubb Impuls är tillbaka med klädbytardag, utställning och tre konserter söndag den 14 oktober. Vi träffade Maja Billman och Adrian Åsling Sellius som arrangerar klädbytardagen. Följ dem gärna på Facebook (länk öppnas i ny flik)!

Vilka är ni?

– Vi som är arrangörer för Klubb Impuls heter Maja Billman och Adrian Åsling Sellius. Vi kommer från olika musikaliska bakgrunder och olika delar av Sverige, men nu bor vi båda i Göteborg och delar det gemensamma målet att skapa en bra plattform för ung, alternativ musik. Med fokus på jämställdhet och mångfald vill vi lyfta och uppmärksamma oetablerade musiker och deras konstnärskap. Vi tror på att Klubb Impuls fyller en funktion i det svenska kulturlivet genom att stärka en mindre bemedlad kulturscen, och vi ser vikten av att presentera förebilder på scenen för alla.

Vad händer på ert evenemang?

– Vi ska arrangera en heldag full av konst och inspiration! Dagen inleds av ett klädbytarevenemang innan konserterna börjar på eftermiddagen. Tre mindre akter (solo och duo) kommer att spela på scenen i stora salen. Hela dagen pågår det även en utställning i samma utrymme. Det kommer bli superkul!

Har arrangemanget och resan till det betytt något för er?

– Klubb Impuls har funnits ett antal år, men har under det senaste året genomgått ett skifte av arrangörer. Det innebär att detta är vårt första arrangemang med Klubb Impuls och det enda under 2018! Det känns såklart stort och väldigt roligt att få ta över rollen som arrangörer och vi ser fram emot att arrangera många fler evenemang i framtiden.

– Ju mer vi jobbat med att starta upp Klubb Impuls igen, desto mer har vi insett vikten av att vara aktiv inom kulturlivet. Eftersom vi själva kommer från en bakgrund inom musik känns det tydligt att vi, genom att skapa plats för kultur, också får möjligheten att påverka värdet av kulturen i samhället.

Varför valde ni att vara på Frilagret?

– Klubb Impuls har varit på Frilagret innan, och Adrian har spelat och arrangerat där flera gånger tidigare. Det kändes som ett naturligt val då lokalen, platsen och möjligheterna på Frilagret passade väldigt bra för arrangemanget vi planerade.

Har ni tips på någon annan som vill arrangera som er?

– Sätt igång! Var ute i god tid för att få ekonomin att gå ihop och stå upp för dina tankar och idéer. Se till att värdesätta de som deltar. Boka akter med genomtänksamhet och betala ut sjyssta gager!

2018-10-11T11:08:02+00:00