Vampyrlajv: Dead River Company på Frilagret

/Vampyrlajv: Dead River Company på Frilagret
Dec 04- Dec 05

Datum: 4 december 2021 - 5 december 2021

Tid: 19:45-01:00

Inträde: Gratis

Kategori:

  • Teater & scenkonst Teater & scenkonst

Vampyrlajv: Dead River Company på Frilagret

Har du varit nyfiken på hur det är att vara vampyr? Då rekommenderar vi vampyrlajv för dig!

Lajv, även känt som levande rollspel, kan beskrivas som en improviserad teater där ingen är publik utan alla är med och spelar. Dead River Company (DRC) är ett vampyrlajv arrangerat av Göteborgs Allmänna Lajvförening (GALF) som utspelar sig i Göteborg och är baserat på White Wolf Publishings klassiska rollspel Vampire the Masquarade (VtM).

Vampire the Masquarade är ett hopkok av all mytologi, legender och populärkulturella varianter, såsom böcker och filmer, som omger vampyren. Resultatet är en unik version av vampyrmyten som lånar friskt från alla sina föregångare. Detta ger spelare en möjlighet att dyka ner i världen och skapa precis den typen av vampyr som hen vill prova på.

Lajvets handling utspelar sig främst i Göteborg, men i Dead River Company är staden en hårdare och mörkare plats med fler mysterier. Den är större, med fler dunkla gränder och vrår som också innehåller mer misär, korruption och våld. Vanliga människor som försöker leva sina liv i en värld som vill dem allt annat än väl. Vid sidan av den mänskliga världen finns vampyrerna, hungrigt jagandes efter deras blod och efter inflytande. En vampyrs liv är däremot alltid i det fördolda. De har sitt eget samhälle, och sina egna lagar, och den främsta av dessa är att aldrig låta vampyrernas existens bli känd.

Vad är egentligen priset för evigt liv? Vad gör din karaktär med tiden som har skänkts hen? Det är några av de centrala frågorna i både VtM och i DRC.

Vi har arbetat fram ett eget regelsystem som passar bra till lajv och spelar varannan lördag året runt (med avbrott för jul och sommarlov).
Mer info finns att hitta på GALF:s hemsida och man kan också alltid maila arrangörsgruppen på drc@galf.se

Evenemangsfoto: Lisa Träff

Praktisk information

Spelledningen kommer att vara på plats från klockan 18 och lokalen är öppen från samma tid. Obligatorisk för-lajvsgenomgång klockan 19:45. Lajvet pågår mellan klockan 20 och 01.

Pandemin är inte över, stanna hemma om du är sjuk.

Evenemanget arrangeras i samarbete med Frilagret som är ett kulturhus vars innehåll skapas av arrangörer i åldern 13-30 år.
Lokalen är tillgänglig med ramp, breda dörrar, stor toalett och hörselhjälp.
Eventet är helt alkohol- och drogfritt.

Välkomna!

2021-12-03T13:44:52+00:00