Utställning: We Are Poetry: Ett rum med tonårsångest och annat

/Utställning: We Are Poetry: Ett rum med tonårsångest och annat
Nov 12- Nov 22

Datum: 12 november 2019 - 22 november 2019

Tid: Öppet enligt ordinarie öppettider.

Inträde: Gratis

Övrigt: I Frigalleri

Kategori:

  • Bild & konst Bild & konst
  • Litteratur & poesi Litteratur & poesi

We Are Poetry: Ett rum med tonårsångest och annat

Vem är du?

– Jag är Sara Nihad. Jag och mina två vänner Ida och Ylva startade tillsammans initiativet We Are Poetry, eller WAP, i syfte med att skapa en trygg plats för unga i Göteborg att skriva och dela poesi i olika former, samt att få fler ungdomar intresserade av litteratur och poesi som en form av uttryckelse och konst.

Vad vill du säga med din konst?

– Vi vill visa att poesi är för alla. Oavsett var man kommer ifrån, hur man ser ut eller vilket språk man pratar, alla kan skriva poesi. Och med det vill vi uppmuntra fler till att uttrycka sig, antingen på pappret eller verbalt. Poesi är en fri konst, det finns inga regler om hur man ska skriva eller prata, det är du som styr dina ord.

Varför vill du ställa ut på Frilagret?

– Frilagret är en öppen plats för alla, en plats dit många lockas antingen för evenemangen eller bara för att umgås. Det gör det till en bra plats där man kan nå ut till fler människor runtom i Göteborg. Jag älskar hur Frilagret hjälper människor att uppnå sina drömmar, antingen genom att hyra ut sina lokaler, öppna sitt galleri för utställningar eller hjälpa till med marknadsföring.

Vad har du för framtidsdrömmar i relation till ditt konstnärskap?

– Vi drömmer om att en dag göra We Are Poetry till en officiell förening, öppen för alla, så vi kan ordna ännu fler evenemang, göra samarbeten, åka ut på besök i t.ex. skolor, och låta WAP bli känt av alla i Göteborg, åtminstone alla som behöver det.

Utställningen hittar du i Frigalleri inne på Frilagret! 

Här hittar du eventet på Facebook!

Välkommen!
//We Are Poetry

 

 

2019-11-05T06:58:04+00:00