Utställning: Wandering to nature

/Utställning: Wandering to nature
feb 19- feb 24

Datum: 19 februari 2019 - 24 februari 2019

Tid: 23/2 vernissage kl. 14-16, övriga dagar enligt ordinarie öppettider

Inträde: Gratis

Övrigt: I Frilagrets Blackbox

Kategori:

  • Bild & konst Bild & konst

Vernissage för Wandering to nature!

Varmt välkommen på vernissage för utställningen Wandering to nature där artisten och konstnären Amanda Bornhall ställer ut sina unika konstverk! Tavlorna berättar om en liten människas stora längtan till naturen. En stark längtan efter att få känna sig fri, att kunna släppa kontrollen och våga lita på sig själv.

När Amanda var endast 22 år gammal gick hon igenom en utmattningsdepression, och det var i samband med det som hon upptäckte att hon var sensitivt begåvad. Hon tog in för många sinnesintryck och hade ingen koll på hur hon skulle hantera eller sortera dem. Idag, i den allt mer urbaniserade samtiden och med påtryckningar från samhället, tappar vi så lätt bort rösten vi har inom oss.

“Någon hade förändrats i mig”

”Efter att ha rest upp till norr för att vandra ensam i september förra året hände det något med mig. Innan jag åkte upp var jag helt ovetandes om vilken fysisk, psykisk och själslig påfrestning jag stod inför. Jag kan inte sätta fingret på vad det var som hade hänt, men något hade förändrats inom mig. Det var lika mycket en vandring till vildmarken, som till mig själv. Detta inspirerade mig till att skapa den här kollektionen. Jag vill våga prata om psykisk ohälsa och vad vi gör mot vår vackra planet.”

I naturen får vi hjälp att läka, och där får vi vara de människor vi är ämnade till att vara. I det vilda är det tyst, och det är först när man hör tystnaden som man kan höra sig själv.

Håll dig uppdaterad via eventet på Facebook (öppnas i ny flik)!

Välkommen!
//Amanda Bornhall

2019-02-11T08:32:22+00:00