Utställning: Utmanande blickar: vem är det som har makten? 

/Utställning: Utmanande blickar: vem är det som har makten? 
jun 10- jun 17

Datum: 10 juni 2020 - 17 juni 2020

Tid: Öppet enligt ordinarie öppettider.

Inträde: Gratis

Övrigt: I Frilagrets FriGalleri

Kategori:

  • Bild & konst Bild & konst

Utmanande blickar: vem är det som har makten? av Pom Sandhagen

Vem är Pom?

– Jag är en icke-binär, arbetsovillig, nyfiken, utforskande och mycket tänkande filur. Jag skapar konst och hantverk ofta på feministiska och queera teman.

Vad vill du säga med din konst?

– Jag är väldigt intresserad av sexualitet, kroppar, blickar, makt och de förväntningar som finns utifrån kön och könsroller. Med min utställning vill jag få folk att fundera kring dessa saker och ifrågasätta det som de kanske tar för givet eller är vana vid.

Varför vill du ställa ut på Frilagret?

– Jag älskar Frilagret som lokal och koncept. Det finns alldeles för få platser för unga att vara kreativa på i staden. Och när en är över 25 år så finns det ännu färre ställen. Jag har själv varit mycket på Frilagret i olika sammanhang främst som besökare men även varit del av arrangemang och jag har bara positiva upplevelser. Detta är även min första egna utställning (har tidigare ställt ut tillsammans med andra) så det känns bra att kunna få stöttning och råd av en curator.

Vad har du för framtidsdrömmar?

– Jag drömmer ibland om att kunna leva på mitt konstskapande men jag vill inte att mitt konstskapande ska kännas som ett måste, tvång eller som ett “jobb”. Jag vill gärna kunna göra sådant som jag brinner för och få en inkomst på samma gång. Men eftersom jag är arbetsovillig så skulle jag vilja sprida ut mina inkomstkällor så att exempelvis min konst och mitt hantverk blir en del men inte det enda. Jag önskar dock ha mycket tid i mitt liv åt att skapa konst och utforska nya spännande teman och förhoppningsvis även få andra personer att reflektera och fundera genom att ta del av min konst.

Välkommen!
//Pom Sandhagen

2020-06-15T10:10:12+00:00