Utställning: Tjejer

/Utställning: Tjejer
Nov 10- Nov 19

Datum: 10 november 2020 - 19 november 2020

Tid: Öppet enligt ordinarie öppettider.

Inträde: Gratis

Övrigt: I Frilagrets kafé

Kategori:

  • Bild & konst Bild & konst

Tjejer av Nina Curry

Med mina tjejer vill jag illustrera dissociation, det tomma skalet man lämnas med. Själva ordet dissociation kommer från det latinska ordet dissociare. Dis som betyder skilt åt och sociare som betyder att förena. Att skingra det som varit ett, den fullständiga enheten blir uppdelad. Jag vill skildra känslor som ett skal. Genom mina tjejer vill jag uttrycka en känsla av igenkänning, jag vill att dem skall uttrycka alla våra känslor men samtidigt vara helt tomma. Jag vill förmedla mina upplevelser av dissociation, men även framkalla en igenkänning hos åskådaren.

Vem är Nina?

– Jag är jag! Nä okej, jag är en tjej på 18 år från Tjörn som heter Nina Curry. Jag älskar såklart konst och skapande och har alltid varit en mycket kreativ och envis person som gör mycket och gör det på mitt sätt. Jag läser just nu tredje året på bild och formlinjen på schillerska gymnasiet. På min fritid håller jag för det mesta på med skapande. Jag fotar, gör pins och illustrerar mycket men sitter för det mesta vid datorn och pillar på illustrationer eller foton i photoshop. Mitt musikintresse är också en viktig del i mitt liv och det finns alltid något bra album spelandes i bakgrunden.

Vad vill du säga med din konst?

– Min konst är min dagbok på många sätt, en mellanhand mellan mitt huvud och världen. Mitt skapande är på många sätt politisk, utan att vara specifik till någon organisation eller parti. En stor inspiration till mitt skapande är mitt musikintresse, jag älskar att tolka lyriken i min konst och skildra mina favoritlåtar som en homage.

Varför vill du ställa ut på frilagret?

– Jag såg möjligheten att få ställa ut på frilagret och trodde verkligen inte att jag skulle få den chansen. Jag har tidigare varit på evenemang bekanta hållt på frilagret och tyckt de har vart super. Det är också en väldigt bra möjlighet att nå ut och visa min konst vilket jag aldrig haft tidigare.

Framtidsdrömmar i relation till ditt konstnärskap?

– En stor framtidsdröm är att läsa på Serieskolan i Malmö, innan det vill jag dock utvecklas och stanna i göteborg nåt år till. Jag hoppas på att kunna läsa konstnärlig fördjupning på KV till hösten, men är även intreserad av andra konstutbildningar i Göteborg som grafik eller måleri på Domens konsthögskola. När jag blir stor, eller vad man nu säger. Då vill jag iallafall jobba med illustration på något sätt. Serieskapande eller barnboksillustration är de jag tänkt på mest. Jag älskar även att skapa egna örhängen och smycken och skulle kunna se en framtid där jag lägger mer tid på de.

Välkommen!
//Nina Curry

2020-02-03T09:06:28+00:00