Utställning: TIO FINGRAR UPP TILL GUD

/Utställning: TIO FINGRAR UPP TILL GUD
maj 26- jun 04

Datum: 26 maj 2020 - 4 juni 2020

Tid: Öppet enligt ordinarie öppettider.

Inträde: Gratis

Övrigt: I Frilagrets kafé

Kategori:

  • Bild & konst Bild & konst

TIO FINGRAR UPP TILL GUD av Medina Balesic

Vem är Medina?

– Med rötter från Bosnien och uppväxt i Tynnered under 90 talet har jag blivit influerad av många olika kulturer. Efter gymnasiet jobbade jag i fyra år som elevassistent. Där väcktes min kärlek för konst på nytt då barnen alltid ville ha teckningar av en. På senare tid har jag fått möjlighet att studera konst i Dals Långed. Det har hjälpt mig att förstå vem jag är och vad jag vill göra inom den närmsta framtiden.

Vad vill du säga med din konst?

– Andra vill berätta vår historia. Jag vill berätta min historia, din historia. Inte bara det trasiga och grå men också grannar som lämnar över mat, vänner som blir som syskon, vuxna som inte ser skillnad på sina barn och deras vänner. Platsen där kärleken mellan människor skrider över kultur, religion och politik har format mig mest. Därmed vill jag öppna upp konstvärlden för fler människor. Inte bara att få betrakta konsten i sig men bjuda in till den här världen. Jag vill visa att den finns och att det finns en möjlighet för kreativa människor att sysselsätta sig med kreativa yrken.

Varför vill du ställa ut på frilagret?

– För mig är det otroligt relevant att få visa upp mig på hemmaplan. Att visa andra att man får och kan syssla med det man älskar på en seriös nivå och inte bara ha det som en sidogrej.

Framtidsdrömmar i relation till ditt konstnärskap?

– I mina drömmar befinner jag mig på en plats där jag får möjlighet att fortsätta att utveckla mitt konstnärskap och närma mig människor av alla slag. Berättandet har varit en viktig del av mina verk och det tror att det kommer att följa med även senare i livet.

Här hittar du eventet på Facebook (öppnas i ny flik)!

Välkommen!
//Medina Balesic

2020-05-26T08:55:34+00:00