INSTÄLLT! Utställning: This or that – The art of Upcycling

/INSTÄLLT! Utställning: This or that – The art of Upcycling
Nov 24- Dec 03

Datum: 24 november 2020 - 3 december 2020

Tid: Öppet enligt ordinarie öppettider.

Inträde: Gratis

Övrigt: I Frilagrets kafé

Kategori:

  • Bild & konst Bild & konst

Eventet är inställt – Frilagret är tillfälligt stängt

Med anledning av den ökade smittspridningen av coronaviruset och de skärpta allmänna råden för Västra Götaland håller Frilagret och Friplanket tillfälligt stängt vilket innebär att alla event är inställda. Detta är en tillfällig åtgärd från och med lördag 14 november och som gäller tillsvidare. Det finns idag inget beslut om när vi kan öppna igen.

Läs här för mer information om Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Välkommen att besöka oss på våra sociala medier

Följ oss på våra sociala medier för uppdateringar och digitala händelser. Vi välkomnar med ett varmt besök när som helst, dygnet runt, från mobil, padda eller dator. Här hittar du vår Instagram och Facebook!

Ta hand om varandra!

Bästa hälsningar
//Frilagret

This or that – The art of Upcycling av Helena Björkman

The art of Upcycling handlar om transformation och värdeskapande. Från gammalt och oönskat till nya högkvalitativa konstverk. Det handlar om att omvandla biprodukter, avfallsmaterial eller andra oönskade produkter till nya av högre kvalitet och värde. En sorts kreativt värdeförhöjande återbruk där något helt nytt och exklusivt skapas.

Min profession kretsar kring hållbarhet. Min passion är abstrakt konst. Min ambition är att inspirera, influera och generera reflektion. The art of Upcycling förenar min profession, passion och ambition. Samtliga konstverk är tillverkade utav gamla, oönskade tavlor inhandlade från olika typer av second hand. Jag får då möjligheten att utöva min passion utan att signifikant tära på jordens resurser samtidigt som jag får möjlighet att bidra till välgörande ändamål. Ett kreativt återbruk där slutprodukten blir något helt nytt av högre kvalitet och värde. Ganska coolt om du frågar mig. Varje tavla har sin egen unika historia. Under det översta färglagret ligger ett förflutet, ett annat före. En före som en gång var önskat och åtråvärt, men som på något sätt förlorade sitt värde och syfte. This or that. Det är ett spännande uppdrag och ett konstnärligt privilegium att skapa ett nytt syfte.

Varför vill du ställa ut på frilagret?

– Jag letar ständigt efter nya forum, nya sammanhang, nya mötesplatser. Frilagret är en passande plattform för mitt konstnärskap och ger mig möjligheten att nå ut till en ny publik.

Framtidsdrömmar i relation till ditt konstnärskap?

– Min kärlek till abstrakt, icke-figurativ konst ligger i det faktum att den inte framställer någon verklighet eller absolut sanning. Konstnären har en obegränsad möjlighet att påverka betraktaren genom val av färg och form, teknik och struktur. Samtidigt är betraktaren helt fri att själv bestämma vad som skildras. Det kräver fantasi, innovation och kreativitet. Tanken på att ingenting kan vara vad som helst om man tittar tillräckligt noga skapar gränslösa möjligheter. Mina förhoppningar och drömmar i relation till mitt konstnärskap handlar om just det – gränslösa möjligheter. Vad som kommer ske härnäst är fortfarande okänt, det är fortfarande ingenting, och kan därför vara vad som helst.

Instagram: @thisorthat.art
Hemsida: www,thisorthatart.wixsite.com/gallery
LinkedIn: @thisorthat
Facebook: @thisorthat.helena

Välkommen!
//Helena Björkman

2020-11-13T16:46:51+00:00