Utställning: Rötter

/Utställning: Rötter
mar 03- mar 12

Datum: 3 mars 2020 - 12 mars 2020

Tid: Öppet enligt ordinarie öppettider.

Inträde: Gratis

Övrigt: I Frilagrets kafé

Kategori:

  • Design & hantverk Design & hantverk

Rötter av Sofie Karlsson

Vem är Sofie?

– Med en kandidatexamen i Textilkonst från HDK har jag en förkärlek till alla typer av textila material och fibrer. Jag samlar på underliga stenar och krokiga pinnar som inspirerar mig i mitt skapande där hålrum på olika sätt är ett signum.

Vad vill du säga med din konst?

– I mitt konstnärskap undersöker jag form och struktur genom textila fibrer och traditionella textila tekniker. I en experimentell och undersökande process sammanflätas en variation av naturmaterial i olika grovlek och färg. Genom platsen jag befinner mig på och fibrerna jag arbetar meds olika egenskaper skapas mina arbetens narrativ. Med en fascination för kroppens uppbyggnad och anatomi och dess likheter med den växtlighet som finns runtomkring oss bildas förvrängda former av in och utsida, en slags inre och yttre landskap som talar om flöde, rörelse och livskraft.

Varför vill du ställa ut på frilagret?

– Utställningen på Frilagret är min första separatutställning. Det känns spännande att sätta samman äldre verk och arbeten från min vistelse på Islandic Textile Center under november månad i samma rum och se vad som skapas i ett sådant möte. Att låta mina arbeten möta en ny publik är något jag också ser fram emot.

Framtidsdrömmar i relation till ditt konstnärskap?

– Lusten att skapa och arbeta med händerna är vad som driver mig. Jag hoppas mitt driv framåt tar mig till spännande platser och öppnar upp för nya intressanta möten och samarbeten med likasinnade. Att utveckla mina kunskaper om olika textila fibrer och tekniker och kombinera ny kunskap med andra materialbaserade praktiker såsom trä och lera men också rörelse i någon form, är något jag skulle vilja utforska framåt.

Här hittar du Sofies hemsida! 

Välkommen!
//Sofie Karlsson

2020-02-24T07:49:09+00:00