Utställning: Robin in the Wood

/Utställning: Robin in the Wood
okt 30- Nov 08

Datum: 30 oktober 2019 - 8 november 2019

Tid: Öppet enligt ordinarie öppettider.

Inträde: Gratis

Övrigt: I Frigalleri

Kategori:

  • Bild & konst Bild & konst

Robin in the Wood av Lisa Sellin

Temat för utställningen är historier om djur och människor. Jag inspireras av karaktärer och symboler från gamla folksagor och historier, men också moderna berättelser om möten mellan människor och djur.

Bilderna är personliga men öppna för tolkning, och tillsammans med olika objekt skapas ett nät av berättelser som kan läsas på olika sätt. Titeln “Robin in the wood” relaterar till en gammal skröna om rödhaken som täcker döda människor i skogen med löv, och till ett skrin med en rödhake snidad i trä. Sagor är viktiga för att göra omvärlden förståelig och meningsfull, men de livsformer vi delar världen med existerar även i sig själva, faktiska, utanför språket och de lager av mening människor lagt på dem. Jag vill med min konst bidra till eftertanke och nyfikenhet i våra relationer med den levande omvärlden.

Jag har studerat bildkonst och didaktik, men står nu på egna ben som konstnär. Min förhoppning är att fortsätta utveckla mitt bildspråk och konstnärskap, och en viktig del av det är att kunna visa konstverken. Jag vill ställa ut på Frilagret eftersom en utställning ger mig möjlighet att arbeta med ett koncept mot ett tydligt mål, där rummet och besökaren skapar mening tillsammans med konstverken.

Utställningen hittar du i Frigalleri inne på Frilagret! 

Här hittar du eventet på Facebook!

Välkommen!
//Lisa

 

2019-10-28T10:35:30+00:00