Utställning: RIKTNINGAR

/Utställning: RIKTNINGAR
mar 31- apr 09

Datum: 31 mars 2020 - 9 april 2020

Tid: Öppet enligt ordinarie öppettider.

Inträde: Gratis

Övrigt: I Frilagrets kafé

Kategori:

  • Bild & konst Bild & konst

RIKTNINGAR av Ronja Fridholm Engström

Vad vill du säga med din konst?

– Generellt skulle jag säga att jag arbetar med vardag och miljö, på olika sätt. Framförallt dras jag till att framhäva sånt som figurerar inom vår närhet, för att ge saker nya innebörder, nya associationsmöjligheter. Jag tycker det är både roligt och spännande att hitta en poesi i sin närhet. Jag vill att min konst skall väcka intresse som sträcker sig utanför konsten domäner: få oss att tänka och känna, och även ifrågasätta.

Den här utställning tar däremot utgångspunkt i ett viktigt ämne: nämligen psykisk ohälsa. Utställningen vill lyfta psykisk ohälsa och ämnar att VÅGA prata med varandra, och till varandra. Jag har själv, av mina tonår och som ung vuxen, mått i perioder mycket dåligt. Såpass att jag trott att det är jag. Jag blev min ångest.

Utställningen vill lyfta psykisk ohälsa, men presenterad på ett sätt som figurerar inom en estetik jag dras till. Jag vill också förmedla min blick, och hoppas att andra skall våga se. Inte bara människors ohälsa, utan även vad man kan se om man väljer att titta. Mycket av det jag gör kräver en aktiv kontemplation, och en gnutta fantasi.

Varför vill du ställa ut på frilagret?

– Det är en bra plats att ställa ut på, och har lovat mig själv att våga ta plats och visa min konst. Jag tycker jag är duktig och har ett intressant öga.

Framtidsdrömmar i relation till ditt konstnärskap?

– Det är att kunna arbeta med fotografi på ett konstnärligt sätt. I höstas påbörjade jag kandidatprogrammet i fotografi, på nuvarande HDK-Valand. Jag hoppas under tiden där kunna bygga ett starkt portfolio, lära mig mer om fotografi, för att sedan få arbeta med fotografi på ett eller annat sätt.

Här hittar du eventet på Facebook (länk i ny flik)!

Välkommen!
//Ronja Fridholm Engström

2020-03-30T08:51:46+00:00