Utställning: Rights and fights / Gift av Fredrika Wigren

/Utställning: Rights and fights / Gift av Fredrika Wigren
sep 20- okt 08

Datum: 20 september 2022 - 8 oktober 2022

Tid: Under Frilagrets öppettider.

Inträde: Gratis

Övrigt: I Frilagrets kafé. Vernissage: Information kommer

Kategori:

  • Bild & konst Bild & konst

Rights and fights / Gift

Se utställningen Rights and fights / Gift av Fredrika Wigren i Frilagrets kafé!

Om utställningen

I rörelsen uppstår friktion och värme men även skavsår och kollision. I min utställning visar jag verk som kretsar kring relationer i olika slag, alla i ständig rörelse. Relationen mellan människa och tid. Utveckling och förfall. Makt och moral. Människa och djur. I verken blir objekt/bilder tvingade ihop som annars inte hade möts och dess betydelse ändras i relation till varandra. Ett virrvarr av komik och besvikelse: tänk Alexander Pärleros möter utdöd quagga.

Om Fredrika Wigren

Jag heter Fredrika Wigren, är 25 år och kommer från Stockholm. Jag studerar just nu andra året på kandidatprogrammet i Fri konst på HDK-Valand. I mitt konstnärskap arbetar jag med flera olika medier men framförallt video, text och rörliga installationer. Jag fokuserar främst på komiska uppståndelser och humor, men under ytan förefaller oftast ett allvarligare ämne. Utöver det tycker jag om att spela bollsport, har en granne som brukar ramla och min favoritkung är Gustav III.

Här hittar du Fredrikas Instagram!

Här hittar du eventet på Facebook!

Utställningen går att besöka i Frilagrets kafé under Frilagrets ordinarie öppettider. Evenemanget arrangeras av Fredrika Wigren i samarbete med Frilagret som är ett kulturhus vars innehåll skapas av unga i åldern 13–30 år.

Välkommen!

Praktisk information

Frilagret är ett kulturhus vars innehåll skapas av unga i åldern 13–30 år.

Lokalen är tillgänglig med ramp, breda dörrar, stor toalett och hörslinga.

Frilagret är helt alkohol- och drogfritt.

Du kan komma att filmas på Frilagrets arrangemang

Frilagret vill alltid att fler ska komma på våra arrangemang men även inspireras till att arrangera själva. Därför filmar vi ofta vår verksamhet och publicerar det som innehåll på sociala medier i olika former.

Det kan hända att du som besöker Frilagret syns i dessa publiceringar. Vill du inte det så prata med Frilagrets personal på plats. Syns du på våra sociala medier men vill bli borttagen kontakta Frilagret på e-postadressen frilagret@kultur.goteborg.se

2022-09-05T08:40:09+00:00