Utställning: Ordinary | Extraordinary

/Utställning: Ordinary | Extraordinary
Nov 12- Nov 21

Datum: 12 november 2019 - 21 november 2019

Tid: Öppet enligt ordinarie öppettider.

Inträde: Gratis

Övrigt: I Frilagrets kafé

Kategori:

  • Bild & konst Bild & konst

Ordinary | Extraordinary av Selma Björklund

Vem är du?

– Ett vuxet barn med spring i benen och en förkärlek till vardagen. Har de senaste åren pluggat till och jobbat som ingenjör, drömmer om att löpa ultramaraton. Att måla är för mig en stilla oas i en annars lite spretig tillvaro, något jag unnar mig själv. En plats att för en gångs skull sitta stilla, vara tyst och fokusera på en och samma sak.

Vad vill du säga med din konst?

– Jag vill uppmuntra betraktaren att se sig om i sin egna vardag och hitta guldkornen. Livet är så häftigt, och ändå är det enkelt att gå dag ut och dag in utan att reflektera. Utan att tänka på allt fantastiskt, bara för att det råkar vara vanligt.

Varför vill du ställa ut på Frilagret?      

– Jag har själv sett så mycket fint på Frilagret genom åren, minns speciellt torsdagarna på Nordic Vibrations under gymnasiet som var stora höjdpunkter. Tänk om någon annan kan känna likadant, om något jag gjort. Vilken grej det vore va.

Vad har du för framtidsdrömmar i relation till ditt konstnärskap?

– Jag har en märklig tavla hemma som jag fick då min farmor och farfar städade ur sitt hus. Det är ett tryck som jag efter mycket fundering kommit fram till föreställer någon typ av krigsscen; det mest figurativa elementet är en helikopter. Jag sitter mer ofta än vad som kanske är rimligt och funderar och tittar på den här tavlan, inte alltid över tavlan själv, men den är en bra plats att fästa blicken. Jag drömmer om att göra samma tavla, åt någon annan.

Utställningen hittar du i Frilagrets kafé. 

Här hittar du eventet på Facebook!

Välkommen!
//Selma

2019-10-31T07:15:48+00:00