Utställning & vernissage: Museum futurum

/Utställning & vernissage: Museum futurum
maj 26- maj 30

Datum: 26 maj 2020 - 30 maj 2020

Tid: Öppet enligt ordinarie öppettider. Vernissage tis 26 maj kl. 18-19!

Inträde: Gratis

Övrigt: I Frilagrets Blackbox

Kategori:

  • Bild & konst Bild & konst

Museum futurum av Hanna Almgren

Vernissage

Den 26 maj kl 18-19 är jag på plats och berättar om utställningen. I enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring corona kommer antalet besökare som befinner sig inne i blackboxen samtidigt att regleras.

Digital vernissage/livestream

För de som inte kan besöka Frilagret anordnas en kort livestream där jag berättar om utställningen. Livestreamen hålls den 26 maj kl. 18 på Frilagrets Instagramsida och Facebooksida!

Om Hanna

Året är 2050. Du har en ledig dag och bestämmer dig för att gå på museum. Du hamnar på en utställning om samtiden för trettio år sedan – om hur samhället såg ut år 2020. Du drar dig bort mot den del av utställningen som visar föremål och fenomen som försvann under tjugotalet. Du vandrar förbi montrar med bord dukade för vardagsmiddagar och tavlor med avbildningar av djur som brukade ströva i skogarna. Du läser på små skyltar om tjugotalsmänniskornas sätt att leva, betraktar, förundras och avundas. Den tanke som dröjer sig kvar när du lämnar museet är: “Hur kunde dem?” Jag heter Hanna Almgren. Min utställning på Frilagret heter Museum futurum och är ett visualiserat framtidsmuseum i komprimerat format.

Genom konst i olika former och material vill jag ge besökarna en möjlighet att föreställa sig hur det kan vara att besöka ett museum där de utställda föremålen består av sådant som vi idag omger oss av och tar för givet. Kanske kommer det vara på detta vis den framtida människan får upptäcka chokladkakor, snögubbar, noshörningar och fleecetröjor? Jag och många i min ålder har det som kallas klimatångest. Vi har fått axla ett stort ansvar i ett gigantiskt problem. Världen blir varmare och vi måste ändra på livsmönster som generationer och åter generationer av människor innan oss skapat och satt i system.

Att genom en utställning göra ett litet inlägg i klimatdebatten kommer inte bidra till en universell lösning, men kanske skänka några en bättre förståelse för vad vi står inför.

Jag har under hela livet tyckt om att skapa, måla, teckna, skriva och fotografera. Jag studerar för tillfället vid Nordiska Folkhögskolan i Kungälv och vill ta alla tillfällen jag får att utveckla mitt konstnärskap. I framtiden hoppas jag kunna arbeta kreativt – och gärna lämna ett positivt avtryck på min omvärld samtidigt.

Här hittar du eventet på Facebook (öppnas i ny flik)!

Välkommen!
//Hanna Almgren

 

2020-05-25T07:02:32+00:00