Utställning: Längtans paradis – En glimt av det vackra i livet

/Utställning: Längtans paradis – En glimt av det vackra i livet
Dec 08- Dec 12

Datum: 8 december 2020 - 12 december 2020

Tid: Öppet enligt ordinarie öppettider.

Inträde: Gratis

Övrigt: I Frilagrets Blackbox

Kategori:

  • Bild & konst Bild & konst

Längtans paradis – En glimt av det vackra i livet av Ida Helmersson

Vem är Ida?

–  Jag är en kreativ tjej som ser inspiration i det mesta omkring mig. Har alltid haft ett stort intresse av konst i olika former. Har även fått upp ögonen för skrivandet. I mitt skapande just nu arbetar jag mycket med fotografi, 3D och därefter experimenterar jag en hel del i Photoshop.

Vad vill du säga med din konst?

– När jag skapar mina bilder älskar jag att använda mig av alla möjliga färgkombinationer, det ska vara gott för ögat att kolla på mina bilder. Jag vill att man ska få känslan av att det är lite drömskt och lekfullt. Jag använder mig sedan av små berättelser där jag kan iscensätta mina egna intryck som jag tycker beskriver bilderna. Men sedan är betraktaren en väldigt viktig del av min konst också. Jag skulle vilja påverka betraktaren genom att blanda in de olika sinnena så att de kan få en så personlig uppfattning som möjligt. Via mina bilder använder dem synen när dem iakttar konsten, intryck av färger spelar stor roll och kan uppfattas helt olika beroende på vem betraktaren är. Jag har även tänkt att det ska vara ljud relaterat till varje konstverk. Ljud kan kopplas till olika känslor och det är annorlunda från person till person även där, vilket bara gör det ännu mer intressant i detta sammanhang.

En glaskupa med innehåll av något som luktar funderar jag att ha med också, lukten har en stor betydelse också, det kan binda ihop betraktarens personliga uppfattning ännu mer. Sedan ska det såklart ligga ett anteckningsblock vid varje konstverk, där kan betraktaren skriva ner sin egen personliga slutsats av varje konstverk de väljer att iaktta. Efter utställningen kommer jag förhoppningsvis kunna skapa en gemensam text av deras slutsatser av konstverken. Vilket känns väldigt intressant och spännande, att jämföra betraktarens uppfattning i jämförelse med min egna.

Varför vill du ställa ut på Frilagret?

– Jag är intresserad av att veta vad det är betraktaren ser i mina bilder helt enkelt. Genom att påverka dem med olika sinnen kanske jag kommer få svar på det.

Framtidsdrömmar i relation till ditt konstnärskap?

– Drömmen är att kunna fortsätta skapa bilder och skriva, kanske ge ut en bok samlat med bilder och texter. Eller arbeta med personliga
texter från andra och skapa bilder åt dem. Att skapa bilder och skriva är något som gör för att jag tycker det är rogivande men också för att det är väldigt roligt, där kan jag försvinna i min egna lilla värld för en kort stund.

Välkommen!
//Ida Helmersson

 

2020-02-13T07:14:08+00:00