Utställning: I vått och torrt

/Utställning: I vått och torrt
maj 27- jun 05

Datum: 27 maj 2020 - 5 juni 2020

Tid: Öppet enligt ordinarie öppettider.

Inträde: Gratis

Övrigt: I Frilagrets FriGalleri

Kategori:

  • Bild & konst Bild & konst

I vått och torrt av Ebba Wilson Hessle

Vem är Ebba?

– Jag är en tjej på sjutton år, går andra året på natur, som gillar att skapa och vara kreativ. Målandet är ett sätt för mig att uttrycka min kreativitet, som jag även uttrycker genom allt från att renovera och bygga till att skriva och skapa film. Utöver det kreativa gillar jag att spontant dra iväg på utflykter på mountainbike eller skidor med mina kompisar och andra mer fartfyllda aktiviteter.

– Jag började måla akvarell (helt spontant, med mammas akvarellfärger från 90-talet) i somras och tyckte helt enkelt att det var väldigt kul. Så jag fortsatte. Började faktiskt måla på golvpapp, för det var pappret vi hade hemma och jag gillade den lite annorlunda stilen. Ibland tar en målning flera timmar och ibland 10 minuter, jag är alltså väldigt varierad i mitt målande.

Vad vill du säga med din konst?

– När jag börjar måla vet jag inte hur det kommer bli, jag bara börjar måla ur fantasin och själva processen tar mig till ett slutresultat som jag inte hade förutspått. Det är intressant att se vad resultatet blir, och det är alltid roligt om det blir bra :). Att inte veta hur det kommer bli ger ett adrenalinpåslag och gör mig väldigt närvarande och aktiv i mitt målande. Mycket bra hjärngympa! Därför målar jag ur fantasin istället för att måla av, det (och jag) blir mer levande helt enkelt.

Varför vill du ställa ut på Frilagret?

– Jag har aldrig ställt ut något förut, både för att jag inte målat så mycket och att jag inte haft tillfället. När detta tillfälle dök upp kände jag att det vore kul att visa en annan sorts akvarell än den jag är van vid att se. Med golvpappen vill jag visa att man kan måla även om man inte har alla proffsverktyg och de bästa materialen. Att det inte behöver vara så allvarligt.

Vad har du för framtidsdrömmar?

– Just nu är jag rätt nöjd med mitt förhållande till konsten, jag målar när jag känner för det och jag gör det för min egen njutning. Visst vore det trevligt om jag i framtiden skulle kunna tjäna en slant på det och att andra finner min konst vacker. Men eftersom jag ser konsten som en fritidssyssla känner jag varken någon press på att tjäna något eller att producera kvantitet, det är helt enkelt en bra balans som jag gärna fortsätter ha.

Välkommen!
//Ebba Wilson Hessle

2020-06-15T10:21:54+00:00