INSTÄLLT! Utställning: I natt jag drömde

/INSTÄLLT! Utställning: I natt jag drömde
sep 02- sep 11

Datum: 2 september 2020 - 11 september 2020

Tid: Öppet enligt ordinarie öppettider.

Inträde: Gratis

Övrigt: I Frilagrets FriGalleri

Kategori:

  • Bild & konst Bild & konst

Dessvärre är detta event inställt! Välkommen till Frilagret vid annat tillfälle.

I natt jag drömde av Aftab Soltani, Sanaz Nikseresht, Arman Soltani

Vilka är Aftab, Sanaz, Arman?

– Vi är bazaar hamechi, ett dekolonialt konstkollektiv på tre personer som tillsammans utforskar och utvecklar vår kreativitet för att skapa konst. Vårt koncept är till stor del inspirerat av den tusenåriga iranska bazaar traditionen som möter den kontext vi lever i.

Vad vill ni säga med er konst?

– Vi vill med vår konst inspirera och öka politisk medvetenhet, ifrågasätta stereotyper och förtryckande normer. Vi bryter medvetet dessa normer i vårt visuella bildspråk för att visa på komplexiteten i vår identitet. Hamechi betyder allt, namnvalet gjorde vi för att vi inte ville begränsa vår kreativitet eller ideér till en teknik eller metod utan jobbar med olika tekniker och metoder beroende på vad som passar bäst för att uttrycka vår konst. Vi gör alltifrån pop up bazaar, örhänge kollektioner och utställningar, denna gången kommer ni att få ta del av vår måleri utställning Inatt jag drömde //Khabe Azadi som är en serie målningar med scener tagna ur en dröm om friheten. 

Varför vill ni ställa ut på Frilagret?

– Jag älskar Frilagret som lokal och koncept. Det finns alldeles för få platser för unga att vara kreativa på i staden. Och när en är över 25 år så finns det ännu färre ställen. Jag har själv varit mycket på Frilagret i olika sammanhang främst som besökare men även varit del av arrangemang och jag har bara positiva upplevelser. Detta är även min första egna utställning (har tidigare ställt ut tillsammans med andra) så det känns bra att kunna få stöttning och råd av en curator.

Vad har ni för framtidsdrömmar?

– Att fortsätta utvecklas i vårt konstnärskap är vad vi alltid strävar efter men vi har även visioner om att längre fram driva folkbildande dekoloniala konstprogram.

Bild från vår senaste utställning “Shabeyalda” på Göteborgs poesifestival.

Välkommen!
//Aftab Soltani, Sanaz Nikseresht, Arman Soltani

2020-08-10T09:41:12+00:00