INSTÄLLT! Utställning: Hybriderna fortsätter

/INSTÄLLT! Utställning: Hybriderna fortsätter
Nov 25- Dec 04

Datum: 25 november 2020 - 4 december 2020

Tid: Öppet enligt ordinarie öppettider.

Inträde: Gratis

Övrigt: I Frilagrets FriGalleri

Kategori:

  • Bild & konst Bild & konst

Eventet är inställt – Frilagret är tillfälligt stängt

Med anledning av den ökade smittspridningen av coronaviruset och de skärpta allmänna råden för Västra Götaland håller Frilagret och Friplanket tillfälligt stängt vilket innebär att alla event är inställda. Detta är en tillfällig åtgärd från och med lördag 14 november och som gäller tillsvidare. Det finns idag inget beslut om när vi kan öppna igen.

Läs här för mer information om Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Välkommen att besöka oss på våra sociala medier

Följ oss på våra sociala medier för uppdateringar och digitala händelser. Vi välkomnar med ett varmt besök när som helst, dygnet runt, från mobil, padda eller dator. Här hittar du vår Instagram och Facebook!

Ta hand om varandra!

Bästa hälsningar
//Frilagret

Hybriderna fortsätter av Esther Jane Marianne “Majsan” Pellikka

Vem är Esther?

– Den som alltid bemöts med frågan “och vad heter du egentligen?” när jag presenterar mig. Precis som där är jag även i resten av mitt liv alltid väldigt kluven. Bland annat har jag aldrig bestämt mig för någon hobby, jag gillar djur och musik och teckning, men om det är hundar eller hästar, ukulele eller tvärflöjt eller melodica, blyerts eller akvarell eller tusch, det har jag inte heller bestämt mig för. Detta leder till att jag är halvdan på det mesta, vilket är trevligt på sitt sätt. Trots allt så bor jag med min hund, mitt piano och mina 1000 olika pennor samt en make som är lika förvirrad som jag.

Vad vill du säga med din konst?

– Ofta när jag börjar på en bild fram tills dess jag är klar med den hinner jag tänka “vad är det för fel på mig???” ca 40 gånger (t.ex. när jag målat maneter med ansikten och tentakler gjorda av giraffben). Samtidigt är det inte helt sällan som något greppbart trots allt står att finna i det slutliga resultatet. Jag tycker om att inte veta vad som kommer växa fram. Det blir som att jag lär mig något nytt om konstiga delar i min hjärna varje gång. För mig är det spännande och jag hoppas att de som ser mina bilder upplever något liknande.

Varför vill du ställa ut på frilagret?

– Som långtidssjukskriven + försäkringskasseutskriven vore det trevligt att se hur lite exponering kan komma att påverka mitt försök att vara en konstnär.

Framtidsdrömmar i relation till ditt konstnärskap?

– Pengarrrrrrrrr! Nä, okej. En barnbok vore trevligt!

Välkommen!
//Esther Jane Marianne “Majsan” Pellikka

 

2020-11-13T16:47:34+00:00