Utställning & vernissage: Granny Cool

/Utställning & vernissage: Granny Cool
aug 19- aug 27

Datum: 19 augusti 2020 - 27 augusti 2020

Tid: Öppet enligt ordinarie öppettider. Vernissage ons 19 aug kl. 17

Inträde: Gratis

Övrigt: I Frilagrets kafé

Kategori:

  • Bild & konst Bild & konst

Granny Cool av Julianna Persson

Onsdag den 19 augusti kl. 17  har Julianna vernissage för sin utställning på plats på Frilagret!

Vem är Julianna?

– Jag heter Julianna Persson och jag är student. Jag håller på med film och foto, generellt konst, hur pretentiöst det än låter så kan jag inte tänka mig att göra något annat än detta i framtiden. Jag är uppvuxen i både Polen och Sverige. Jag vill att min konst, genom visuella upplevelser, ska framkalla olika känslor hos betraktarna, både positiva och negativa.

Vad vill du säga med din konst?

– Genom mitt projekt som heter Granny Cool, nej, inte Daddy Cool , bara Granny Cool vill jag dementera myten om äldre människors monotona och tråkiga liv. Utställning kommer framställa äldre människors hemliga och spännande liv. Jag vill skapa en sorts resa i pensionärernas undergroundkultur. Liv de ofta gömmer från sina barn och barnbarn för att vara ett stöd i deras liv istället. Deras intressen och passioner blir oftast bortglömda. Man tror att deras enda syfte i livet är att ta hand om deras barnbarn. Men är det verkligen det enda de är?

Varför vill du ställa ut på frilagret?

– Jag tycker att Frilagret är ett väldigt intressant ställe i Göteborg på grund av att de är så involverade i olika kulturella aktiviteter som engagerar alla olika typer av människor. Jag tror att det är en perfekt plats för min utställning.

Framtidsdrömmar i relation till ditt konstnärskap?

– Min framtidsdröm är att kunna dela med mig alla mina tankar med andra genom film, foto och andra konst medium. Jag vill skapa konst som jag själv skulle vilja se och det innebär att betraktaren inte bara ser på utställningen men att man också kan delta och identifiera sig med den. Mitt dröm är också att delta i stora projekt med andra skapare för att dela sina synpunkter och ideer.

Här hittar du eventet på Facebook (öppnas i ny flik)

Välkommen!
//Julianna Persson

2020-08-17T09:04:16+00:00