Utställning: Fragment av Johanna Engström

/Utställning: Fragment av Johanna Engström
sep 12- sep 29

Datum: 12 september 2023 - 29 september 2023

Tid: Under Frilagrets öppettider. Vernissage: 12/9 kl. 17.30–19.30

Inträde: Gratis

Övrigt: I Frilagrets kafé

Kategori:

  • Bild & konst Bild & konst
  • Design & hantverk Design & hantverk

Se utställningen Fragment av Johanna Engström i Frilagrets kafé!

Vernissage: 12/9 kl. 17.30–19.30.

Om utställningen

Verken i utställningen Fragment är skapade utifrån selfies som har olika ansiktsuttryck eller förskönande filter, samt omedvetna selfies som har skapats när kameran i mobilen frusit fast en ögonblicksbild. Dessa omedvetna bilder fångar ett utifrånperspektiv som om man skulle bli fotograferad utan vetskap. Genom att ta isär och flytta om bilderna pusslas en ny verklighet ihop.

Om Johanna Engström

Johanna Engström är en konstnär som arbetar i textila tekniker och har en kandidatexamen i Textilkonst från HDK-Valand. I sitt konstnärskap använder hon självporträtt för att lyfta frågor om hur vi som samhälle och individer förhåller oss till vårt utseende. Utgångspunkten till verken är ofta selfies som genom tekniker som digitaltryck eller handvävning på digital jacquardvävstol har bearbetats och förvrängts.

Här hittar du Johannas Instagram!

Utställningen går att besöka i Frilagrets kafé under Frilagrets ordinarie öppettider. Evenemanget arrangeras av Johanna Engström i samarbete med Frilagret som är ett kulturhus vars innehåll skapas av unga i åldern 13–30 år.

Frilagret är helt alkohol- och drogfritt.

Praktisk information

Frilagret är ett kulturhus vars innehåll skapas av unga i åldern 13–30 år.

Lokalen är tillgänglig med ramp, breda dörrar, stor toalett och hörslinga.

Frilagret är helt alkohol- och drogfritt.

Du kan komma att filmas på Frilagrets arrangemang

Frilagret vill alltid att fler ska komma på våra arrangemang men även inspireras till att arrangera själva. Därför filmar vi ofta vår verksamhet och publicerar det som innehåll på sociala medier i olika former.

Det kan hända att du som besöker Frilagret syns i dessa publiceringar. Vill du inte det så prata med Frilagrets personal på plats. Syns du på våra sociala medier men vill bli borttagen kontakta Frilagret på e-postadressen frilagret@kultur.goteborg.se

2023-09-11T07:44:00+00:00