Utställning: Förvirring

/Utställning: Förvirring
Nov 10- Nov 14

Datum: 10 november 2020 - 14 november 2020

Tid: Öppet enligt ordinarie öppettider.

Inträde: Gratis

Övrigt: I Frilagrets Blackbox

Kategori:

  • Bild & konst Bild & konst

Förvirring av Maja Lindgren, Melina Sabet och Viyan Yousef Sozali

Vilka är ni?

– Maja Lindgren, musiklärare, musiker och konststuderande. Melina Sabet, musiker och konststuderande. Viyan Yousef Sozali, bildlärare och konststuderande.

Vad vill ni säga med er konst?

– Vi vill gestalta vår bild av verkligheten och hur vi förhåller oss till den. För oss är allt en enda förvirring. Med enkla medel och dova färger med sina grafiska blad vill Viyan visa hennes kritik mot världen och den rådande politiken. Genom bland annat foto och film vill Maja på ett lekfullt och vemodigt sätt gestalta känslan av de förväntingar, krav och värderingar som konstrueras i samhället. Melina utforskar med rädsla och nyfikenhet genom foto, fil, och grafik, det mekaniska och industriella I en värld där gränser mellan kropp och teknologi suddas ut. Tillsammans är vår konst en utforskning av den förvirrande och förvirrade samtiden.

Varför vill ni ställa ut på Frilagret?

– För att vi vill nå ut till folk med vår konst och göra en utställning ihop. Frilagret som plats är en bra mötesplats där folk från olika delar av stan samlas. Detta känns som ett bra mål och morot för vår motivation att skapa.

Framtidsdrömmar i relation till ditt konstnärskap?

– Vi drömmer om att alltid kunna utöva vår konst och utveckla den. Vi är måna om en värld där vi tror att skapandet kan utveckla möjlighet för större förståelse och tolerans för varandra. För oss är skapandet ett villkor för att leva.

Välkommen!
//Maja Lindgren, Melina Sabet och Viyan Yousef Sozali

 

2020-02-13T07:40:34+00:00