Utställning: Fjärilar

/Utställning: Fjärilar
Nov 11- Nov 20

Datum: 11 november 2020 - 20 november 2020

Tid: Öppet enligt ordinarie öppettider.

Inträde: Gratis

Övrigt: I Frilagrets FriGalleri

Kategori:

  • Bild & konst Bild & konst

Fjärilar av Johanna Kim

Fjärilar är inspirerad av de så kallade tröst kvinnornas historia som tog plats under det andra världskriget då den japanska militären kidnappade och lurade unga flickor från olika länder som då var under japans ockupation till att arbeta som sexslavar med kompensation av pengar. Meningen med utställningen är att upplysa om deras historia som har lett till vad de är idag. Detta var en stor utmaning för mig eftersom att jag aldrig har skapat något där innebörden betyder så mycket mer än vad jag själv kan framställa. Jag hoppas att utställningen kan informera och beröra åskådarna.

Vem är Johanna?

– Johanna Kim är en 18 årig student inom centrala Göteborg och studerar nu bild i hennes sista år på gymnasiet. Hon arbetar mycket med olika material och tekniker speciellt med akvarell och tråd.

Vad vill du säga med din konst?

– Med konsten vill jag uttrycka mig fritt vare sig det har en betydelse bakom sig eller inte. Konstverk kan ha olika betydelser och meningar men jag vill också använda mina konstnärliga erfarenheter till att skapa konst som kanske inte alls har någon mening förutom att jag själv har haft glädje till att skapa något. Jag tror också att något man skapar som i början inte har en specifik betydelse senare kan utvecklas till något man själv inte visste var där. Jag hoppas även att mina verk kan spegla det jag vill säga hos andra som ser den.

Varför vill du ställa ut på frilagret?

– Den här utställningen kommer att vara min allra första där jag som ensam konstnär ställer ut. Utställningen kommer också att innehålla ett projekt som jag länge har tänkt över. Att frilagret ger flera olika konstnärer som arbetar med olika idéer och former chansen till att visa upp och sprida deras konst gör mig oerhört tacksam och jag tror att den här möjligheten kan hjälpa mig och många andra i framtida utställningar.

Framtidsdrömmar i relation till ditt konstnärskap?

– Mina framtidsplaner har jag ännu inte tänkt ut än men det skulle vara roligt att arbeta inom illustration. Jag vill fortsätta att utvecklas genom att lära mig nya tekniker och att hitta flera inspirationer.

Välkommen!
//Johanna Kim

 

2020-02-06T09:23:46+00:00