Utställning & vernissage: FACES

/Utställning & vernissage: FACES
maj 12- maj 21

Datum: 12 maj 2020 - 21 maj 2020

Tid: Öppet enligt ordinarie öppettider.

Inträde: Gratis

Övrigt: I Frilagrets kafé

Kategori:

  • Bild & konst Bild & konst

FACES av Matilda Itzigehl

Min utställning heter FACES och består av porträtt av människor, djur och andra levande ting.

Lördag 9 maj kl. 18 har Matilda vernissage för sin utställning live på Instagram.
Fredag den 15 maj kl. 17–19 har hon vernissage vernissage på plats på Frilagret!

Vem är Matilda?

– Jag heter Matilda Itzigehl och jag är en 24-årig skåning som älskar allt som har med kreativitet att göra. 2018–19 studerade jag en ettårig fotokurs med dokumentärinriktning på Nordiska Folkhögskolan, och innan dess har jag fotograferat sen flera år tillbaka. Under skoltiden insåg jag att fotografering av människor är min nisch, gärna streetbilder då jag finner olika människor intressanta, och kontakten med människor har alltid intresserat mig. Jag har fått höra att jag är duktig på att kommunicera och att lyssna, vilket nog avgör en stor del av hur jag fungerar med en kamera också. Som person skulle jag beskriva mig själv som sprallig, spontan och omtänksam.

Vad vill du säga med din konst?

– Med min konst vill jag förmedla det vackra i ett annars ganska rått och starkt porträtt. I dagens samhälle kan det vara bra att bli påmind om att den naturliga skönheten existerar hos oss alla, bara vi tar vår tid och lägger märke till den. Jag har blivit inspirerad av New York-fotografen Bruce Gildens serie ”Only God Can Judge Me” där han fotograferar extremt råa bilder med blixt. Mina bilder är något mjukare, eftersom jag tycker att det passar min serie bättre. Jag vill passa på att fotografera de som kanske inte alltid får frågan att bli fotograferade, och jag hoppas att få åskådare att tänka till på vad skönhet är och visa upp våra olikheter.

Varför vill du ställa ut på frilagret?

– Jag vill ställa ut på Frilagret eftersom det är en bra plattform för speciellt unga att bli inspirerade av annorlunda bilder än de som visas på till exempel sociala medier. Personligen tycker jag att samhället idag är missvisande när det gäller hur vi ska agera, se ut och utvecklas som människor. Frilagret ger människor en chans att upptäcka nya idéer och att inspireras när det kommer till konst och personlig utveckling.

Framtidsdrömmar i relation till ditt konstnärskap?

– Min dröm inom mitt konstnärskap är att kunna påverka samhället positivt genom mina bilder, och att eventuellt kunna livnära mig på det jag brinner för. Jag vill även själv utvecklas genom andras konst, och jag vill lära andra om hur viktigt och roligt det är att se på saker och ting genom ett konstnärligt synsätt.

Här hittar du eventet på Facebook (öppnas i ny flik)!

Välkommen!
//Matilda Itzigehl

Bild på Matilda av Silvia Súnadóttir Kristiansen

2020-05-07T06:41:59+00:00