Utställning: En lek som aldrig tar slut av Lovisa Wallin

/Utställning: En lek som aldrig tar slut av Lovisa Wallin
sep 12- sep 29

Datum: 12 september 2023 - 29 september 2023

Tid: Under Frilagrets öppettider. Vernissage: 12/9 kl. 17–19

Inträde: Gratis

Övrigt: I Frigalleri

Kategori:

  • Bild & konst Bild & konst
  • Design & hantverk Design & hantverk

Se utställningen En lek som aldrig tar slut av Lovisa Wallin i Frigalleri!

Vernissage: 12 september kl. 17–19.

Om utställningen

Det här är mangeltryck av infärgade kollage, som i sin tur är isärklippta och ihopmonterade på nytt. Vad är mangeltryck kanske ni undrar då? Istället för en tryckpress använder jag en mangel från tidigt 1900-tal som troligtvis använts av både min farmors mor och mormor. Det är en tung gammal pjäs i gjutjärn där man sakta får veva igenom de infärgade kollagen så att trycket fastnar. Eftersom jag har en tendens att aldrig bli nöjd slutar det ofta med att jag klipper isär trycken och gör nya kollage. Det ger mig helt plötsligt nya komponenter att pussla med, och som öppnar dörrar till nya kompositioner. Genom att lyfta ur former i kollagen och ge dem ett djup, kan skuggor och nya former dyka upp som ger verken ett annat ansikte. Det blir en lek mellan mig och materialet, kan man säga.

Om Lovisa Wallin

Skuggor, ljus och lager är tre saker jag gillar att experimentera med. Hur kan man med hjälp av lager skapa olika dimensioner av ett verk? Och hur kan ljus och skuggor förstärka upplevelsen av verket? Jag jobbar med interaktionsdesign till vardags vilket handlar om att utforska upplevelser och interaktioner mellan människa och objekt. Jag har märkt att det är något som har följt med mig när jag tar på mig “kollagerocken” på fritiden och börjar skapa. Jag tycker det är kul att hela tiden utmana mina egna verk och våga förstöra, klippa isär och ändra, för att (kanske) till slut hitta en komposition som känns intressant. Typ så.

Här hittar du Lovisas Instagram!

Utställningen går att besöka i Frigalleri under Frilagrets ordinarie öppettider. Evenemanget arrangeras av Lovisa Wallin i samarbete med Frilagret som är ett kulturhus vars innehåll skapas av unga i åldern 13–30 år.

Frilagret är helt alkohol- och drogfritt.

Praktisk information

Frilagret är ett kulturhus vars innehåll skapas av unga i åldern 13–30 år.

Lokalen är tillgänglig med ramp, breda dörrar, stor toalett och hörslinga.

Frilagret är helt alkohol- och drogfritt.

Du kan komma att filmas på Frilagrets arrangemang

Frilagret vill alltid att fler ska komma på våra arrangemang men även inspireras till att arrangera själva. Därför filmar vi ofta vår verksamhet och publicerar det som innehåll på sociala medier i olika former.

Det kan hända att du som besöker Frilagret syns i dessa publiceringar. Vill du inte det så prata med Frilagrets personal på plats. Syns du på våra sociala medier men vill bli borttagen kontakta Frilagret på e-postadressen frilagret@kultur.goteborg.se

2023-09-11T07:43:54+00:00