Utställning: En dagboksnotis

/Utställning: En dagboksnotis
okt 13- okt 22

Datum: 13 oktober 2020 - 22 oktober 2020

Tid: Öppet enligt ordinarie öppettider.

Inträde: Gratis

Övrigt: I Frilagrets kafé

Kategori:

  • Bild & konst Bild & konst

En dagboksnotis av Ellen Tingström

Ni skall få följa med mig på en resa långsamt seglandes genom isflaken Svalbards ölandskap i Arktis. Norr om polcirkeln, med sju grader kvar till nordpolen. Till orangutangerna i Borneos regnskogar. Och bergsgorillorna i Ugandas liknande klimat. Till Indien, Japan, Kuba, och Tanzania. Spendera tid under ytan på Galapagosöarna, Sydafrika, Maldiverna och i Malawi. Ha ögonkontakt med Botswanas mäktiga elefanter. Få uppleva isbjörnarnas lekfulla blick, och pingvinernas lekfulla uttryck.

Vem är Ellen?

– De senaste fyra åren har jag identifierat mig som en person på resande fot, utan en fast bas. Jag har rest världen runt tillsammans med min ryggsäck, en lättburen kamera, ett block och en penna. Vi har tillsammans besökt över 40 länder i sex olika kontinenter, och två polarområden.

Vad vill du säga med din konst?

– Världen är magiskt vacker!, och vi måste göra allting för att gemensamt bevara dess platser. Fotografierna som hänger uppe i kaféet är mina dagboksnotiser om jordens djur, natur och kultur.

Varför vill du ställa ut på frilagret?

– Frilagret är en fantastisk plats som bidrar till möjligheter för ungdomar att utveckla dina passioner. Detta vill jag vara en del av! Det är en plats med engagerade människor som gemensamt har ett engagemang för bland annat världens natur och klimat.

Framtidsdrömmar i relation till ditt konstnärskap?

– Jag vill utveckla min förmåga att berätta om olika platser i världen och genom detta beröra åskådaren. Jag vill bidra till längtan, glädje och nyfikenhet hos betraktaren.

Välkommen!
//Ellen Tingström

2020-10-05T07:06:32+00:00