Utställning & vernissage: Einars uppfinningar

/Utställning & vernissage: Einars uppfinningar
okt 14- okt 24

Datum: 14 oktober 2020 - 24 oktober 2020

Tid: Öppet enligt ordinarie öppettider. Vernissage ons 14 oktober kl. 18.

Inträde: Gratis

Övrigt: I Frilagrets FriGalleri

Kategori:

  • Bild & konst Bild & konst

Einars uppfinningar av Nils Melander

Onsdag den 14 oktober kl. 18 har Nils vernissage på Frilagret!

Vem är Nils?

– Mitt namn är Nils Melander. Jag är illustratör och konstnär som 2019 gick ut HDK, Högskolan för design och Konsthantverk. Mina verk är allt från satiriska kommentarer på aktuella händelser till mystiska skogslandskap med märkliga maskiner. Tekniken jag föredrar är fineliners och ett akvarellkit men gillar även digitala verktyg som Illustrator och Photoshop.

Vad vill du säga med din konst?

– Utställningen ”Einars uppfinningar” är en fortsättning på mitt examensarbete från HDK. I det arbetade jag med min karaktär Einar. En ensling som bor ute i någon bortglömd skog långt borta från stadens brus, samlar på bortslängda saker, krokiga rör och andra användbara saker och bygger om dem. Och så tar han såklart hand om sina bästa vänner; Korna.

– Vad han riktigt bygger av sina fynd vet jag inte. Kanske ser alla olika funktioner i hans saker? Jag vill med mina bilder locka till att tänka fritt, förutsättningslöst och få folk att upptäcka fler och fler små detaljer i bilderna. Man ska kunna gå tillbaka till dem gång på gång och ställa sig frågan; Vad gör egentligen Einar där ute i granskogen?

Varför vill du ställa ut på frilagret?

– Jag vill ställa ut på frilagret då det är en chans att få visa upp mina verk och mitt projekt om Einar. Min förhoppning är att de lite knäppa bilderna som får en att fundera ska uppskattas av Frilagrets publik och besökare. Jag tycker att Frilagrets verksamhet är ett otroligt bra initiativ som stödjer unga konstnärer och kreativa unga.

Framtidsdrömmar i relation till ditt konstnärskap?

– Just nu, efter HDK frilansar jag som illustratör och grafisk formgivare med mindre uppdrag och arbetar samtidigt i psykiatrin. Målet är att kunna få arbeta mer på heltid med illustration och bild. Mitt projekt med Einar vill jag så småningom göra en barnbok av. Det arbetet pågår hela tiden lite i bakgrunden av mina andra uppdrag.

Du hittar eventet på Frilagrets Facebook här!

Välkommen!
//Nils Melander

2020-10-05T07:06:38+00:00