Utställning: Dagdröm

/Utställning: Dagdröm
apr 01- apr 10

Datum: 1 april 2020 - 10 april 2020

Tid: Öppet enligt ordinarie öppettider.

Inträde: Gratis

Övrigt: I Frilagrets FriGalleri

Kategori:

  • Bild & konst Bild & konst

Dagdröm av Paula Martinsson

Tanken med utställningen är att jag vill att folk ska få kliva in i min dagdröm. Kanske se med nya ögon på världen utanför och hitta ljusglimtar i vardagen. Jag vill göra rummet levande och framkalla en lust hos människor. En lust att skapa, lust att känna eller älska.

Vem är Paula?

– Jag heter Paula Martinsson och läser mitt andra kandidatår på HDK och min utställning heter dagdröm. Jag är en dagdrömmare och söker estetik och skönhet i allt. Jag älskar hur ljus och skugga kan få ett föremål att träda fram. Mina ögon dras ofta till sprickor i husfasader eller reflektioner i vatten.

Vad vill du säga med din konst?

– Jag har tidigare läst grafisk design och inredning och de båda har på sätt och vis bidragit till vad jag skapar idag. Jag gör organiska former och helst aldrig två av samma. Jag går alltid på magkänslan och har oftast ingen tydlig vision när jag börjar skapa. Det träder fram under tiden. Lera är det mest otroliga material jag vet. Först så mjukt och lättformat och sedan stenhårt och för alltid.

Varför vill du ställa ut på Frilagret?

– Jag vill ställa ut på Frilagret för att jag tycker att det är en fin möjlighet att få visa upp min konst i centrala göteborg. Jag ser det också som en chans för mig att knyta nya kontakter och komma närmare Göteborgs konst- och kulturarbetare.

Vad har du för framtidsdrömmar?

– I framtiden ser jag mig själv i en blå ateljérock, håret i knut på huvudet och hund som springer in och ut i studion. Jag vill ha keramiken som min huvudsakliga syssla men vill inte begränsa mig till bara ett material. Jag vill vara fortsatt nyfiken på människor och livet och aldrig sluta lära mig saker.

Välkommen!
//Paula Martinsson

2020-03-30T08:51:36+00:00