Utställning & vernissage: Besatthet

/Utställning & vernissage: Besatthet
sep 15- sep 19

Datum: 15 september 2020 - 19 september 2020

Tid: Öppet enligt ordinarie öppettider. Vernissage tis 15 september kl. 18!

Inträde: Gratis

Övrigt: I Frilagrets Blackbox

Kategori:

  • Bild & konst Bild & konst

Besatthet av Hanna Fransson

Tisdag den 15 september kl. 18  har Hanna vernissage för sin utställning på plats på Frilagret!

Utställningen består av tre kortfilmer som alla berör temat “besatthet”, saker vi inte kan leva utan och låter ta kontroll över våra liv.

Vem är Hanna?

– Mitt namn är Hanna Fransson och namnet på min utställning är Besatthet. Jag är en 21årig filmskapare från Göteborg som precis flyttat hem från Berlin och just nu läser kurser i film och foto på Akademin Valand.

Vad vill du säga med din konst?

– När det kommer till min konst gillar jag det som utmanar tittaren att ifrågasätta saker de inte tidigare tänkt på. Det är viktigt för mig att folk kan relatera till mina filmer, inte nödvändigtvis för att de visar något man själv varit med om, utan genom möjligheten att koppla vad man ser till en speciell känsla eller ett särskilt beteende hos sig. I detta fall att vara besatt av något, att inte kunna slita tankarna från det, att det konstant finns något som gnager, tynger. Vilken situation och vilket sinnestillstånd man än befinner sig i finns tanken alltid där, man kommer inte ifrån den. I mina filmer tar sig detta ett konkret uttryck i former som tyvärr är ganska utbredda i vårt samhälle. Jag vill uppmana tittaren att fundera kring vad det är som ger näring åt dessa beteenden och varför vissa är utsatta för dem medan andra inte. Idén till projektet kom från en diskussion jag hade med en vän kring hur det alltid finns någon som gynnas av beroenden hos andra: spritföretag, spelföretag och bantnings/träningskulturen till exempel. Hur vi hamnat i en ond cirkel där vi göder dessa företag med våra besattheter, osäkerheter etc och genom reklam och glorifiering i media när de vår besatthet.

Varför vill du ställa ut på Frilagret?

– Detta är första gången jag visar upp mina filmer på en plattform som inte är internetbaserad. Att ställa ut på Frilagret är en stor möjlighet för mig att få mina filmer visade. Jag har besökt Frilagret många gånger och gillar den välkomnande atmosfären. Jag beundrar också att Frilagret låter personer ställa ut gratis och hjälper till med organisationen. Det är en fantastisk möjlighet för unga konstnärer som jag själv att få ta plats.

Framtidsdrömmar i relation till ditt konstnärskap?

–  Min dröm är att i framtiden kunna fortsätta skapa film och leva på min konst. Jag vill nå ut till en större publik, förhoppningsvis även internationellt, och kanske en gång vara en del av ett större projekt. Kreativitet är en stor och viktig del av mitt liv som jag hoppas alltid kunna hålla fast vid.

Här hittar du eventet på Facebook (öppnas i ny flik)!

Välkommen!
//Hanna Fransson

 

2020-09-11T06:26:48+00:00