Tomten klär av sig för konsten

/Tomten klär av sig för konsten
Dec 07- Dec 14

Datum: 7 december 2018 - 14 december 2018

Tid: Vernissage: 7/12 18:00

Inträde: Gratis

Kategori:

  • Bild & konst Bild & konst

Det bjuds på julkänsla med mörka förtecken, när konstnären Camilla Jämting ställer ut ”The Sexy Santa”på Frilagret. Ett koncept som med humor och pricksäkerhet utmanar oss att se jultomten ur nya perspektiv.

 Det var i samband med förra höstens #metoo-våg som konstnären Camilla Jämting började leka med tanken på den avklädda jultomten. Med inspiration från gubbar som flirtar med unga tjejer eller ”grab them by the pussy” föddes konceptet ”The Sexy Santa”.

– Jag ville vända på steken och utgå ifrån sunkiga gubbars perspektiv, där det manliga egot gjort dem förblindande och gränslösa. Här fick jultomten helt enkelt ta smällen och bli en symbol för något större, säger Camilla Jämting.

Nu, ett år senare och lagom till jul, ställer hon ut sina nya konstverk på Frilagret i Göteborg. ”The Black Box” bjuder på julkänsla med mörka förtecken, när humor blandas med samhällskritik. Utställningen tar oss rakt in sinnet hos den självupptagna, gamla man som också råkar vara jultomten.

– Tomten är ju en väldigt hyllad vit, gammal man. Det finns en stor sannolikhet att han har en ganska skruvad självbild, säger Camilla Jämting.

Välkommen till en absurd julupplevelse för (nästan) hela familjen!

Camilla Jämting Art
Utifrån humor och samhällskritik använder Camilla Jämting sitt konstnärskap för att säga något om samtiden. Tidigare har hon gjort projektet “A Study of Feminism” som ställdes ut i Tainan, Taiwan, och i Göteborg.

www.camillajamting.com

art@camillajamting.com

Håll dig uppdaterad via eventet på Facebook (öppnas i ny flik)!

Varmt välkomna!
//Camilla

2018-12-06T09:36:17+00:00