Teater: Älskaren

/Teater: Älskaren
jan 13

Datum: 13 januari 2018

Tid: 19:00 - 20:00

Inträde: 50 kr

Övrigt: OBS! Fullbokat! Kolla fb-eventet för mer info.

Kategori:

  • Teater & scenkonst Teater & scenkonst

Älskaren av Harold Pinter

I Harold Pinters pjäs Älskaren har det gifta paret Sarah och Regina en överenskommelse. Sarah får träffa sin älskare på eftermiddagarna medan Regina är på jobbet.
I en vardaglig lek börjar känslor som lust, svartsjuka och makt rotera i en allt snabbare hastighet tills de plötsligt verkar vara svåra att skilja på.

Harold Pinter var en brittisk författare, regissör, skådespelare och politisk aktivist som levde mellan 1950-2008. Pinter är främst känd för sina dramatiska verk för både film och teater och anses vara en av de mest inflytelserika moderna dramatiker.

Pinter har blivit tilldelad ett flertal priser, bland annat Nobelpriset i litteratur 2005 med motiveringen att han ”i sina dramer frilägger avgrunden under vardagspratet och bryter sig in i förtryckets slutna rum.”

Tema makt är en central del i Harold Pinters verk. Han skildrar ofta maktspel i relationer, ofta mellan kvinnor och män. Vi har i denna uppsättning valt att frångå manus och istället skildra ett förhållande mellan två kvinnor. Detta för att försöka frångå förväntningar på vad som är kvinnligt och manligt. Istället vill vi lägga fokus på människans upplevelse av skam, makt och ambivalenta försök till närhet.

Regi

John Thomsen

Medverkande

Cecilia Falkebring
Christian Jörgensen
Sophia Lücke

Affisch/fotograf

Lena Lek Hansson

Håll dig uppdaterad via eventet på Facebook (öppnas i ny flik)!

Välkommen!
//Gänget bakom Älskaren

2018-01-10T12:40:36+00:00