Täljkafé i Frilabbet: Björkfiléer

/Täljkafé i Frilabbet: Björkfiléer
okt 14

Datum: 14 oktober 2020

Tid: 18:00 - 20:00

Inträde: Gratis

Kategori:

  • Bild & konst Bild & konst
  • Design & hantverk Design & hantverk
  • Workshop Workshop

Hantverkskafé i Frilabbet: Andra onsdagen varje månad har vi Täljkafé

Covid-19

På grund av Covid-19 är platserna starkt begränsade och först till kvarn är principen. Tänk på att hålla avstånd och god handhygien under workshops så att alla kan känna sig trygga med att deltaga. Handsprit och handtvättsmöjlighet finns på plats och redskap spritas mellan varven.

Täljkafé

I höst ordnar Frilabbet hantverkskafé på onsdagar. Workshopledare Viggo Stahle finns på plats kl. 18–20. Frilabbet håller öppet som vanligt och där kan du tjuvstarta veckans tema redan kl. 15.

9 september: Hassel

Skohorn i hassel? Annat kul med hassel Är det en kryddburk? Är det ett skohorn? Nej, det är HASSEL! Och av en bit hassel går det att göra både skohorn, kryddburkar och mycket annat!

14 oktober: Björkfiléer

Förstklassig björk med raka fibrer uppdelade i precis lagom stora portionsbitar för alla tänkbara täljprojekt! Med frysen full av björkfiléer har du alltid något att sätta kniven i! På oktober månads täljkafe får du det perfekta materialet för både nybörjare och mästare.

Kåsa

Om du vill och är intresserad kan du denna dag även anmäla dig till Kåsa-gruppen som löper fram till jul med start den 14 okt.

Är du redo för en större täljutmaning? Under tre täljkaféer med start 14 oktober har du möjlighet att få tälja en egen kåsa. Du bör ha tidigare vana av att tälja och veta hur du hanterar en täljkniv. Glöm alla engångsmuggar i plast och papper! Slå dig ned på en sten i skogen och imponera på småfåglarna med din egenhändigt täljda kåsa.

11 november: Småbitar

Blev en löjlig liten snutt kvar när du sågade? Blev smörkniven inte som du hade tänkt dig eller har du kanske bara tillgång till små pinnar? Lugn! Även de minsta träbitarna kan nå oväntade höjder om du bara ger dem en chans! På november månads Täljkafé söker vi efter det vackra i det lilla.

9 december: Böjt och grenigt

Vad gömmer sig i den här greniga röran? Krokiga krokar? Spretiga spöken? Eller kanske trassliga tomtar? På årets sista Täljkafé lyder vi trädet och tar hjälp av de former naturen skapat.

Fika går att köpa i Frilagrets kafé!

Öppettider i Frilabbet

Torsdagar följer vi upp onsdagens tema för de som inte blev klara eller inte kunde närvara dagen innan.

Onsdagar kl. 15–20 (workshop kl. 18–20)
Torsdagar kl. 10–16 (uppföljning av onsdagens tema)

Håll dig uppdaterad via eventet på Facebook (öppnas i ny flik)!

Välkommen!
//Andreas, ansvarig för Frilabbet

2020-10-08T06:52:29+00:00