Ta plats! Utställning!

/Ta plats! Utställning!
Dec 10- Dec 17

Datum: 10 december 2022 - 17 december 2022

Tid: Under ordinarie öppettider.

Inträde: Gratis

Övrigt: Från 13/12 ser du utställningen i Frigalleri och kaféet.

Kategori:

  • Bild & konst Bild & konst
  • Design & hantverk Design & hantverk
  • Litteratur & poesi Litteratur & poesi
  • Samhälle & samtal Samhälle & samtal

Om utställningen Ta plats!

Genom uttryck som poesi, risotryck, fanzines och kortfilmer växer en väv av berättelser fram. Unga röster har genom samtal och skapande gemensamt utforskat teman som arv, makt och ursprung. Ett viktigt spår har också varit att lyfta de nationella minoriteterna. Det handlar om att vara ung, om att göra sin röst hörd, och att utforska konstens gränsland. Utställningen består av verk som gestaltar vidden och vikten av språket, även i språklösheten. En känsla av tillhörighet och att vara del av sin egen historia synliggörs i Ta plats!.

I utställningen bestående av fyra delar visas kortfilm och fanzine, bild och text tryckta med risograf. Ta plats! är en samling verk som har skapats av unga inom projekten Read/Write, Skapa! Sommarkollo och Filmprojekt med Ung Kultur och Ta Plats!.

På Frilagret visas utställningen 10 dec – 17 dec. Under 2023 kommer den att turnéra runt på kulturhus och bibliotek i Göteborg.

Om projektet Ta plats!

Under hösten 2022 har olika sätt att ta plats utforskats i kreativa skaparworkshops. Ett genomgående tema i projektet är minoriteters röster.

Projektet Ta plats! arrangeras av Frilagret, Göteborgs Bibliotek och Kulturhus och Nätverkstans Kulturtidskrifter med stöd av Levande historia i Göteborg.

Välkommen!

Praktisk information

Frilagret är ett kulturhus vars innehåll skapas av unga i åldern 13–30 år.

Lokalen är tillgänglig med ramp, breda dörrar, stor toalett och hörslinga.

Frilagret är helt alkohol- och drogfritt.

Du kan komma att filmas på Frilagrets arrangemang

Frilagret vill alltid att fler ska komma på våra arrangemang men även inspireras till att arrangera själva. Därför filmar vi ofta vår verksamhet och publicerar det som innehåll på sociala medier i olika former.

Det kan hända att du som besöker Frilagret syns i dessa publiceringar. Vill du inte det så prata med Frilagrets personal på plats. Syns du på våra sociala medier men vill bli borttagen kontakta Frilagret på e-postadressen frilagret@kultur.goteborg.se

2022-12-12T09:56:37+00:00