Premiär: FilmFrukost med Lina Mannheimer

/Premiär: FilmFrukost med Lina Mannheimer
jan 25

Datum: 25 januari 2019

Tid: 09:00 - 10:00

Inträde: Gratis

Kategori:

  • Film & media Film & media

Festivalaktuell dokumentärfilmare inleder frukost-säsongen!

Dokumentärfilmaren Lina Mannheimer regidebuterade med kortfilmen Kontraktet (2010) som skulle bli den första delen i det projekt som fem år senare kom att bli långfilmsdebuten Ceremonin (2015). Där möter vi den fascinerande, franska författaren och dominatrixen Catherine Robbe-Grillet och människorna närmast henne. I ett förtroligt intervjumaterial delar filmens karaktärer med sig av sina tankar kring erotik, konst, normer, identitet, åldrande och ensamhet.

Göteborg Film Festival

Nu har Mannheimers nya film världspremiär på Göteborg Film Festival och tävlar i den prestigefyllda sektionen Nordic Documentary Competition. Kom och samtala med henne på säsongens första FilmFrukost!

Parning (2019) är ett nätbaserade relationsdrama om två nittiotalisters sex- och kärleksliv, och som kom till genom att Mannheimer la ut en kontaktannons i en dejtingapp. Premisserna är klara: hon vill följa två personer och deras dejtingvanor under ett år. Efter att ha castat sina två huvudpersoner, som på var sitt håll ska ge oss en inblick i livet som ung på parningsmarknaden, händer något som får filmen att ta en helt ny vändning – de börjar dejta varandra! Resultatet blir ett intimt porträtt av ungdomens bubblande, omtumlande förälskelse och bitterljuva brustna hjärtan. Eftersom Mannheimer aldrig träffar sina huvudpersoner tillåts de att skapa sig själva och sin relation genom skärmen.

Mer information hittar du här! 

Håll dig uppdaterad via eventet på Facebook!

Välkommen!
//FilmCloud

Om FilmFrukost

FilmFrukost huserar som vanligt i Frilagrets kafé. Ekologisk frukost dukas upp klockan 9.00 och är gratis för alla som vill delta. Samtalet håller på mellan cirka klockan 9.15-10, efter det är ni välkomna att stanna kvar och prata med varandra, knyta kontakter eller prata med oss från FilmCloud.

FilmCloud är en plattform för filmare i Västra Götaland. För mer information besök vår hemsida www.filmcloud.se.

Arrangeras varje fredag

FilmFrukost arrangeras en fredag varje månad med tanken att vara en mötesplats för filmare, filmarbetare och filmintresserade. Bland tidigare gäster hittar du Fanni Metelius, Bahar Pars, Adam Lundgren, Madeleine Ekman, Baker Karim och Evin Ahmad.

2019-01-17T05:56:03+00:00