KulturUngdoms filmdag

/KulturUngdoms filmdag
feb 01

Datum: 1 februari 2020

Tid: 13:00 - 19:00

Inträde: Gratis

Kategori:

  • Film & media Film & media

KulturUngdoms filmdag

Välkommen till KulturUngdoms Filmdag på Frilagret, där alla som gjort film med stöd från föreningen under 2018-2019 har möjlighet att visa sin film.

KulturUngdom filmdag är ett årligt samarbete mellan KulturUngdom, Frilagret och Göteborg Film Festival och innehåller i år kortfilmsvisningar, samtal med filmskapare, seminarium och mingel. I år samarbetar vi med projektet Filmplats som står som värd för det inledande seminariet om dokumentärfilm tillsammans med dokumentärfilmaren Henrik Dahlbring. Dagen avslutas med att KulturUngdoms filmpris delas ut.

Evenemanget sker på Frilagret samtidigt som Göteborgs Film Festival pågår.

Preliminärt schema (Fler programpunkter kan tillkomma)

13.00 Insläpp

13.30–14.50 Dokumentärfilmsseminarium med Henrik Dahlbring

Filmplats och Kulturungdom har bjudit in dokumentärfilmaren Henrik Dahlbring som är flerfaldigt prisbelönad för sin film ”Across the Andes” (2019) och som även vann Kulturungdoms filmpris förra året. Henrik är en 24-årig regissör och animatör, bosatt och verksam i Göteborg där han driver sitt eget produktionsbolag “Magsun Media”. Henrik vågar anta utmaningen att berätta om det personliga och privata genom att göra filmer om smärtsamma minnen och psykisk ohälsa.

15.00–16.30 Filmsvisning 1 (Program kommer scenare)

Flera kortfilmer visas i Frilagrets stora sal och följs av samtal med filmskaparna.

16.45–18.15 Filmsvisning 2 (Program kommer senare)

Flera filmer visas i Frilagrets stora sal och följs av samtal med filmskaparna.

18.15–19.00 Prisutdelning och mingel

Vem får KulturUngdoms filmpris i år?

KulturUngdoms filmpris delas ut till en medlem i KulturUngdom som under föregående år skapat rörlig media värd att uppmärksamma till en större publik och vars verk dessutom ger inblick i viktiga samhällsfrågor på ett nyskapande sätt. Beslut om pristagare tas gemensamt av KulturUngdoms filmkonsulenter & verksamhetsledare. Prissumman måste användas inom filmrelaterad verksamhet.

Vilka är KulturUndom?

KulturUngdom är en ideell förening som backar, synliggör och utvecklar initiativ kring eget skapande, projekt och arrangemang av och med unga mellan 13–30 år i Västra Götaland. Sedan starten 1994 arbetar de med att främja kulturutövares och arrangörers rättighet till inflytande och delaktighet i kulturlivet. www.kulturungdom.se

Filmplats riktar sig till alla mellan 13–25 år som vill lära sig att skapa film eller utvecklas som filmare via praktiska workshops, personlig handledning och filmproduktion. Under våren 2020 kommer Filmplats deltagare, i sju olika städer i Västra Götaland, att skapa dokumentära minutfilmer utifrån temat rättvisa och lika villkor. Under KulturUngdoms filmdag sammanfaller även en kick-off för deltagarna i Filmplats, info om detta hittar ni här!

Här hittar du eventet på Facebook (öppnas i ny flik)!

Välkommen!
//KulturUngdom

2020-01-27T07:41:47+00:00