Kafé Sessions: Carl Engström, Eos Holmberg, Anna Prousanidou & Julian Castro

/Kafé Sessions: Carl Engström, Eos Holmberg, Anna Prousanidou & Julian Castro
okt 26

Datum: 26 oktober 2021

Tid: 18:00

Inträde: Gratis

Kategori:

  • Dans & rörelse Dans & rörelse
  • Litteratur & poesi Litteratur & poesi

Kafé Sessions: Carl Engström, Eos Holmberg, Anna Prousanidou & Julian Castro

Kafé Sessions med poeterna Carl Engström och Eos Holmberg samt Anna Prousanidou & Julian Castro från El Encuentro Tango.

Carl Engström

Jag gör poesi av berättelserna i mitt egna liv. Jag vill förmedla hopp i svåra stunder, till mig själv och till andra. Jag gör ett försök att belysa den inre världen, den som vi alla mer eller mindre delar på, men sällan pratar om. Kanske för att den har så många bottnar, kanske för att den är för abstrakt. Men jag tror att ord kan förklara det obegripliga. Språket kan förena oss. Poesi kan vara en lykta i mörkret, en väg i vilsenheten.

Att göra konst av svårigheter hjälper mig att se allting ur ett annat perspektiv, jag går från att vara huvudperson till att vara åskådare. När jag har beskrivit någonting på ett estetiskt sätt, blir dikten ofta ett mantra för mig. Någonting jag upprepar i mitt sinne för att det skänker glädje. Kanske handlar allt i livet om estetik? Bara en tanke …

Eos Holmberg

Eos är 23 år och skriver poesi och texter i kortform på sin fritid, med teman om att vara ung hbtq-person, att växa upp i dagens samhälle och att navigera trauma i relation till sig själv och nära. Eos texter är på engelska, och hen använder inte sociala medier för att dela sina verk. Det är också första gången hen står på scen som poet.

Anna Prousanidou & Julian Castro

Anna Prousanidou och Julian Castro dansar och har undervisat argentinsk tango i Göteborg tillsammans de senaste två åren.

Tango för oss har varit en förvandlingsprocess, speciellt under perioden med social distansering. Vi fick lära känna oss själva och varandra genom tangons omfamning i en period där människor lärde sig hålla avstånd från varandra, både fysiskt och psykiskt. Den här resan vill vi dela med er och bjuda er på under Kafé Sessions.

Om Kafé Sessions

I höst skapar vi plats för mindre uppträdanden i Kafé Frilagret för personer mellan 13-30 år. De unga bestämmer själva vad de vill fylla ytan med och hur länge, ett framträdande är minst fem minuter eller max 30 minuter långt. Varje session kommer också att filmas och läggas upp på vår hemsida och i våra sociala medier.

Ansökan för höstens Kafé Sessions 2021 är stängd. Höstens program och information om varje session kommer att uppdateras löpande. Håll koll på vår hemsida och sociala medier för uppdateringar och chansen att söka plats till framtida Kafé Sessions.

Om du har frågor om Kafé Sessions når du oss per mejl: program.frilagret@kultur.goteborg.se
Kolla in våra tidigare inspelningar här: Kafé Sessions – Frilagret.

Praktisk information

Lokalen är tillgänglig med ramp, breda dörrar, stor toalett och hörselhjälp.

Frilagret är helt alkohol- och drogfritt.

Välkomna!

2021-10-25T14:24:48+00:00