Friplanket <3 Ferieentreprenörerna

/Friplanket <3 Ferieentreprenörerna
jul 01- jul 28

Datum: 1 juli 2020 - 28 juli 2020

Tid: Dygnet runt

Inträde: Gratis

Kategori:

  • Bild & konst Bild & konst
  • Design & hantverk Design & hantverk
  • Samhälle & debatt Samhälle & debatt

Friplanket ♥ Ferieentreprenörerna

Ferieentreprenörerna består av 50 stycken unga som precis slutat 9:an och har fått chansen att som sommarjobb, öva på sina entreprenöriella förmågor genom att hitta lösningar på olika utmaningar. De unga är från Göteborgs stads stadsdelar Västra Hisingen, Norra Hisingen och Centrum.

Vad vill ni berätta eller förmedla till någon annan om er idé?
Utifrån denna frågeställning har Ferieentreprenörerna fått skapa på Friplanket. Detta har resulterat i nio stycken helt olika verk.

Om Friplanket

Vill du skapa mitt i stan?

Friplanket är en 26 meter lång yta där personer mellan 13–30 år tar plats i staden. Här kan du få ha ditt verk/kreativa aktivitet synligt i fem veckor. Du får tillsammans med projektledaren diskutera och utveckla din idé, för att sedan planera, skapa och marknadsföra den. Det är helt enkelt du som gör jobbet – men självklart med hjälp och stöd ifrån oss på Frilagret. Det kostar ingenting att delta på Friplanket.

Vill du vara med?

Är du mellan 13–30 år så ska du hålla koll på våra sociala medier och hemsida för att kunna få en plats. Här kommer vi att öppna ansökan under perioder och dessa kommer att vara kopplade till ett tema. Vi vill ha din tolkning på temat. Det finns mycket som är möjligt att skapa; ställ ut texter, foton, serier, gör målningar, håll i en workshop, i ett konstnärssamtal, en dansföreställning, teater, seriestrippar… ja, det mesta är möjligt! Så våga sök med din mest utmanande idé.

Var ligger Friplanket?

Friplanket ligger på Nya Allén, mitt emellan spårvagnshållplatsen Hagakyrkan och Järntorget. Så, går du av spårvagnen vid Hagakyrkan, håll dig till höger i riktning mot Järntorget så hittar du vår del av planket.

Friplanket är ett samarbete mellan Frilagret och Trafikverket.

Läs mer om Friplanket här!

2020-07-01T12:40:29+00:00