Friplanket: Det går alltid att prata om vädret

/Friplanket: Det går alltid att prata om vädret
aug 14- sep 06

Datum: 14 augusti 2020 - 6 september 2020

Tid: Dygnet runt

Inträde: Gratis

Övrigt: Friplanket ligger på Nya Allén, mitt emellan spårvagnshållplatsen Hagakyrkan och Järntorget.

Kategori:

  • Bild & konst Bild & konst
  • Design & hantverk Design & hantverk

Det går alltid att prata om vädret av Tora Jirdén

Utställning på Friplanket
Tema: scenografi

Att prata om vädret anses vara stelt då det är en nödlösning i obekväma konversationer. Vädret är en sista utväg för det ändras konstant och trots alla samtal om vädret pratar man alltså om olika saker varje gång. Därför har jag valt att göra ett konstverk som ständigt förändras. Soliga dagar ger molnen tydliga skuggor och gråa dagar gör molnen genomskinliga. Verket har regndroppar som svävar fritt i luften och när det regnar på riktigt droppar det vatten från alla moln. Den stationära lampan blev ett åskmoln som på natten lyser upp blixten. Med detta sagt, man kan alltid prata om vädret!

Vem är Tora?

– Vem jag är vet jag inte hur jag ska definiera, lättaste sättet att introducera mig på är nog tyvärr inte mer spännande än “Hej jag heter Tora och jag är glad och snäll”.

Vad vill du säga med din konst?
– Jag vill alltid skapa något man kan reflektera över. Enligt mig är riktigt bra konst när man kan förmedla en önskad känsla eller budskap med hjälp av ett verk, utan att behöva berätta vad det är.

Varför vill du ställa ut på Friplanket?
– Varför man inte skulle vilja skapa på Friplanket förstår jag mig inte på. Jag är så stolt över att jag fått vara delaktig och jag har haft oerhört kul!

Vad har du för framtidsdrömmar i relation till ditt konstnärskap?
– Konst har alltid och kommer alltid vara en del av mig. Vart jag hamnar med konsten får framtiden utvisa, det enda jag vet är att konsten inte blir av med mig.

Här hittar du Tora på Instagram!

Var ligger Friplanket?

Friplanket ligger på Nya Allén, mitt emellan spårvagnshållplatsen Hagakyrkan och Järntorget. Så, går du av spårvagnen vid Hagakyrkan, håll dig till höger i riktning mot Järntorget så hittar du vår del av planket.

Friplanket är ett samarbete mellan Frilagret och Trafikverket.

Mer info om Friplanket hittar du här!

2020-08-20T10:03:42+00:00